Zeki çocukları, 'Işık evleri'ne yerleştirmişler

Güncelleme Tarihi:

Zeki çocukları, Işık evlerine yerleştirmişler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 11:43

ADANA'da kimsesiz zeki çocukları, Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait 'Işık Evleri'ne yerleştirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü eski ve yeni personeli 24 kişi sorgulamaları tamamlanarak adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

FETÖ soruşturması kapsamında 30 Kasım'da kamu kurumlarına yönelik soruşturmada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İdris Dal ve eski müdür İsmail Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 25 personel gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan operasyonda gözaltına alınan sosyal hizmet uzmanları, yurt ve kurum yöneticilerinin sorgusu tamamlandı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerden 1'i serbest bırakılırken, 24'ü bugün adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirilen şüphelilerden İdris Dal, "Devletime ihanet etmedim, ben hain değilim" dedi.
"ABLA VE ABİ'LER TEK TEK İLGİLENDİ"
FETÖ yapılanması ile ortak hareket ettikleri iddia edilen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri yöneticilerinin, devlet korumasına alınan zeki ve kimsesiz çocukları örgütün evlerine yerleştirdikleri tespit edildi. Cemaat imamının görevlendirdiği 'ağabey' ve 'ablalar'ın tek tek ilgilendiği ve çocukların FETÖ'ye hizmet etmek için yetiştirildiği ileri sürüldü. KOM Şube ekiplerinin çalışmasında kurum çalışanlarının yönlendirmesi ile kimsesiz çocukların yerleştirildiği 11 öğrenci evi belirlendi.
Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularında suçlamayı kabul etmeyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanları ve sosyal hizmet uzmanları, sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!