Zekâ ve yetenek kongresi Ankara’da yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Zekâ ve yetenek kongresi Ankara’da yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 14:59

Türkiye Zekâ Vakfı’nın (TZV) bu sene 5’incisini düzenlediği Zekâ ve Yetenek Kongresi, Başkentlilerle buluşuyor.

Haberin Devamı

ODTÜ Eğitim Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan kongre 4-5 Kasım tarihlerinde, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde toplanacak. Türkiye’nin dört bir yanından gelcek, öğretmen, ebeveyn ve eğitimci adayı öğrencilerin izleyici olacağı kongrede, yurt içi ve dışından eğitim model ve uygulamaların sunulduğu atölyeleri, konuşmacılarıyla eğitim dünyasına farklı bir deneyim sunacak. Kongrenin açılış konuşmalarını; Türkiye Zekâ Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, ODTÜ Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Özgül Yılmaz Tüzün, Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu yapacak.

10 ATÖLYE ÇALIŞMASI YAPILACAK

Eğitim alanının tüm aktörlerini yakından ilgilendiren, güncelliğini her dönem koruyan; sosyal iletişimin zekâ ve yetenekle ilişkisi, beynin yapısı, üstün zekâlı çocukların eğitiminde izlenmesi gereken yollar ve karşılaşılabilecek sorunlar, bu kapsamda ailelere düşen görevler, zekâ kavramının yeniden düşünülmesi, zekâ testleri tartışması ve daha pek çok soru-öneri bu yıl da kongrede başlıklar halinde ele alınacak. Kongrede panellere ve uzmanların sunumlarına ek olarak sınırlı sayıda kontenjanla gerçekleştirilen 10 atölye çalışması olacak. Katılımcılar, etkileşimli bir ortamda uygulama ve öğrenme olanağına sahip atölye çalışmasına katılabilecek.

DENEYİMLERİNİ PAYLAŞACAKLAR

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi Özel Yeteneklilerin Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Sak, Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Şeref Oğuz, Şermin Yaşar (Oyuncu Anne), Dokuz Eylül Üniversitesi Özel Yetenekliler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Yürümezoğlu, Modern Sabahlar isimli radyo programının yapımcılrı Fahir, Oktay ve Ege, Davranış Bilimleri Uzmanı Mehmet Auf, Motivasyon Konuşmacısı Serdar Kılıç, TED Ankara Koleji Genel Müdürü Sevinç Atabay, ODTÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebi Sümer, Prof. Dr. Sinan Canan, ODTÜ Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet İnam, TZV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Ataman ve Hürriyet Gazetesi Eğitim Editörü Nuran Çakmakçı deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

BAKMADAN GEÇME!