Zeka’dan Hibe Alacak Projeler İçin İmza Töreni Düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Zeka’dan Hibe Alacak Projeler İçin İmza Töreni Düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2015 14:24

ZAFER KALKINMA AJANSI (ZEKA) TARAFINDAN ŞUBAT AYINDA İLAN EDİLEN “2015 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI” KAPSAMINDA HİBE DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANAN 34 PROJE İÇİN İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ.

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından Şubat ayında ilan edilen “2015 Yılı Proje Teklif Çağrıları” kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 34 proje için imza töreni düzenlendi.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. A.Kemal Çelebi, Vali Yardımcısı Yakup Tat, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Doç. Dr. Erbil Kalmış, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil ile projeleri başarılı bulunan ve sözleşme imzalayan firma yetkilileri katıldı. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla ardından başladı. Törende konuşan ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Manisa’nın proje hazırlama konusunda üst seviyelerde olduğuna dikkat çekti ve ajanstan hibe almaya hak kazanan 72 projenin 34’ünün Manisa’dan geldiğini ifade etti. Balcı, proje teklif çağrılarının 19 Şubat’ta ilan edildiğini, kar amacı gütmeyen kurumlar ile özel sektöre yönelik işletmelere proje hazırlayabileceklerini bildirdiklerini kaydetti. Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önceki yıllarda verdiğimiz hibe desteğini ve mevcut durumumuzu gözden geçirdik ve 2015’te 15 milyon TL’lik bir teklifle firmaların huzuruna çıkmak istedik. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın desteği ve yüreklendirmesiyle teklifimizi 30 milyon TL’ye çıkardık. Manisa’nın proje hazırlama gayreti ve kalitesi, bölgede Manisa’yı açık ara önde il konumuna getirdi. 72 projenin 34’ü Manisa’dan geldi. Başarılı olan projelerde Ar-Ge ve İnovasyon faaliyetleri ile pazarlama kalitelerinin yükseltilmesine yönelik hazırlık çalışmaları dikkat çekti. Manisa’da özel sektörün 25 projesine destek vererek 9 milyon TL’lik bir hibe alanı oluşturduk. Kamuda kar amacı gütmeyen kurumlara yönelik yaptığımız tekliflere de 9 proje için 5 milyon TL hibe desteği oluşturduk. Manisa ilinde gerek özel sektörde, gerekse kamu kuruluşlarında proje hazırlama için büyük bir çalışma yürütüldü. Manisa, proje hazırlamada büyük bir enerji ortaya çıkardı. Proje hazırlayan tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum.”
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da Manisalıları tebrik ederek, “Proje çalışma sürecinde TR33 bölgesi olarak çok fazla emek verdik. Detayları düşünülmüş bir proje huzuruyla insanların karşısına çıktık. Siz de yerine getirdiniz, kaynağın önemli kısmını şehrimize getirdiniz. Yolumuz açık olsun. Bizim çabamız her mağdur için önemli. İbadet aşkıyla işimizi yapmaya devam edeceğiz. Ne kadar başarırsak Mehmetlerimiz şehit olmayacak, dünyadaki sıkıntılar azalacak. Katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Umarım projelerin sonunu görür ve açılışlarını yaparız” dedi.
Konuşmaların ardından taraflar sözleşmeleri imzaladı. Ardından toplu fotoğraf çekimi ve kokteyl ile tören sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!