Zehirli gelinlik

Güncelleme Tarihi:

Zehirli gelinlik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 22:11

MUĞLA’da Menteşe ilçesinin Şeyh Mahallesi'nde bulunan bir giyim mağazasına kargo görevlileri tarafından üzerinde ıslaklık bulunan bir koli bırakıldı.

Haberin Devamı

İçerisinde gelinlik olan koliyi açan işyeri görevlileri, bir anda etrafa yayılan kokudan rahatsızlandı. İhbar sonrası Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve polis olay yerine geldi. Koliden yayılan kokudan sağlık görevlileri de etkilendi. Kusma, burun ve göz yanması şikâyetiyle 4'ü sağlıkçı 9 kişi hastaneye götürülerek dekontaminasyon odasına teker teker alınarak yıkandı.

FORMALDEHİT ÇIKTI
Terörle mücadele ekipleri, kargo şirketi yetkilileri ile görüşerek sır perdesini araladı. İzmir’den bir doktora gönderilen, 1 litre kadar formaldehit bulunan şişenin kırılıp gelinlik kolisinin üzerine döküldüğü anlaşıldı. Bu kimyasal madde, solunması halinde ölüme neden olabiliyor. 

ÖZEL EKİPLER OLAY YERİNDE
UMKE ekipleri özel giysileri ile mağazanın hemen yanındaki pasaja konulan gelinlik ve kıyafetleri poşetlere doldurdu. Kıyafetlerin Ankara’daki Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü’nde inceleneceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!