Zehir odası yap

Güncelleme Tarihi:

Zehir odası yap
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sigara yasağına uymayan işletmelere kapatma uyarısı yaparak, “Yasayı çıkardık ama birçok restoranda bu işi hâlâ devam ettirenler var. İlla sigara içmesi gerekenler varsa onlara zehir odası yaparsın orada girer içerler” dedi.

Haberin Devamı

“Dünya Tütünsüz Günü” kapsamında Lütfi Kırdar Kongre Salonu’nda düzenlenen konferansa katılan Erdoğan, özetle şunları söyledi: “4 yılda 15 yaş üzeri nüfusta tütün kullanım sıklığı yüzde 31’den yüzde 27’ye gerilemiş bulunuyor. Araştırma sonuçları tütün kullanma sıklığında toplamda yüzde 13,5’lik azalmaya işaret ediyor. Şüphesiz bu neticede 2008 yılı ocak ayında çıkardığımız ‘Tütün Mamüllerinin Zararlarının Önlenmesi’ konusundaki kanunun önemli bir payı var. Şu anda biz yüzde 82 vergi uygulaması yapıyoruz. Buradan 20 milyar gibi bir gelirimiz var. Buna rağmen para kazanıyorlar, işlerine devam ediyorlar. Nitekim sigara yasağından sonra yeme içme sektöründeki işyerlerinin sayısı azalmak yerine artmıştır.

Uymayanlar çok

Yasayı çıkardık ama birçok restoranda bu işi hâlâ devam ettirenler var. ‘Ben 5 bin lirayı öderim’ diyor. Kusura bakma, eğer sen ‘5 binle yine bu yola devam ederim’ diyorsan yeni kararlarla çok daha farklı uygulamalara sokabiliriz. Bu kapatmaya kadar seni götürür. İlla sigara içmesi gerekenler varsa onlara zehir odası yaparsın, orada girer içerler. Dünyada bunun uygulamaları var. Özel odalar var.”

GÜNDEM OLUŞUYOR

Erdoğan, yeni alkol düzenlemesi tartışmaları için de şöyle konuştu: “Biz alkolü mü yasaklattık? Hayır, sadece biz bir tercih ve yeni bir çerçeve ortaya koyduk. Yoksa bir yasak falan, burada tamamen kaldırmak falan, şu bu böyle bir şey söz konusu değil. Bazı çevreler ifadelerimizden esinleniyor. Bu şekilde de yetişecekler. Başbakan konuşuyorsa oradan bir şeyler de alması gerekiyor. Böyle bir şeyler de aldıkları için memnunum. Gündem oluşuyor çünkü. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!