Zarrab’a soru yağmuru

Güncelleme Tarihi:

Zarrab’a soru yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 10:04

Reza Zarrab davasında dün gerçekleştirilen çıkarçatışması oturumunda Zarrab soru yağmuruna tutuldu.

Haberin Devamı

Aynı davadan tutuklu Halkbank Genel Müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nında katıldığı çıkar çatışması oturumunda başsavcılık ve savunma ekibi tarafından belirlenen sorular hakim Richard Berman tarafından direkt Zarrab’a yöneltildi.

Yaklaşık 2 saat süren oturumda hakim önündeki soruların sadece yarısını sorabilirken, duruşma 11 Mayıs’a ertelendi. Ancak bu tarihten önce 9 Mayıs günü Zarrab için ‘Delilllere İtiraz’oturumu yapılacak. Davada Zarrab’a yöneltilen bazı sorular ve cevaplar şöyle:

-Ruh sağlığın nasıl?:

-Sıkıntı yok.

-Giuliani , Mukasey veya firmalarının Türkiye dışında İran, Halkbank veya ABD hükümeti tarafından tutuldular mı? Eğer öyleyse açıklayın:

-İran yok.

-Bay Giuliani, Bay Zarrab’ın davasını görüşmek üzere Türkiye ya da ABD’li yetkililerle bir araya geldiğinde GreenbergTraurig’in müşterisi kimdir? Türkiye mi, Bay Zarrab mı?

Haberin Devamı

Bu soruyu Zarrab’ın avukatı Benjamin Brafman cevapla dı:

- ‘Sadece Bay Zarrab’

-Giuliani de dahil olmak üzere, Greenberg Traurig hukuk firmasına bağlı herhangi bir avukatınız şahsen size, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini temsil ettiklerini söyledi mi?: 

-İlk gün söylediler.

-Greenberg Traurig hukuk firmasından sizi temsil eden avukatlarınızın eş zamanlı olarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini temsil ettiği için bu dava sürecinde size olan sadakatinin, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile arasında bölünmeye neden olabileceğini anlıyor musunuz?:

-Evet, Anlıyorum

-Greenberg Traurig’ten avukatlarınızın bazı durumlarda senin çıkarların yerine Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin çıkarlarını korumayı tercih edilebileceğini anlıyor musunuz?:

-Anlıyorum.

Hakim Berman, bu defa ‘Bay Giuliani ve çalıştığı Greenberg Traurig’in Türkiye hükümetinin eşzamanlı temsilciliği yüzünden meydana gelebilecek tüm olası çıkar çatışmalarından neler anladığını anlatır mısın?’ diye sordu.

-Devletin teori olarak bankaların karşı karşıya olunan süreçlerle ilgili zarara uğramış,mağdur olabilecekleri ve bazı avukatların bu bankaları temsilinin benim zararıma olabileceğini anlıyorum. Ancak, her iki avukatında profesyonelliklerine güveniyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!