Zararlı böceklerle kuşlar mücadele edecek

Güncelleme Tarihi:

Zararlı böceklerle kuşlar mücadele edecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 15:53

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ağaçlara zarar veren böceklerle mücadele etmek için ormanlara bin adet kuş yuvası yerleştirdi.

Orman zararlılarıyla mücadele için kimyasal yöntemler yerine doğal yöntemleri tercih eden ekipler, ağaçlara zarar veren böceklerle beslenen baştankara, ağaçkakan, serçe, karatavuk ve saka kuşları için ahşaptan özel olarak üretilen yuvaları ağaçlara yerleştirdi.

Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli, amaçlarının biyolojik mücadele yöntemleriyle zararlılarla baş etmek olduğunu, bunun için de daha önce terminatör böcekler yetiştirerek doğaya bıraktıklarını söyledi.

Köstereli, zararlı böcekleri yiyen kuşların daha hızlı üremesi konusunda çalışma yaptıklarını belirterek, “Ormanda zararlı kuşları yiyen, yuva bulmakta zorlanan kuşlar için bin adet yuva yaptırdık. Doğanın görsel yapısına uygun, kuşların rahatlıkla girip çıkabileceği, diğer zararlı hayvanların kuşlara zarar veremeyeceği şekilde tasarlanarak yapıldı. Bu yuvalar ormanda farklı noktalara konulacak. Ekiplerimiz tarafından da zaman zaman kontrol edilecek” dedi.

Orman zararlılarıyla mücadele konusunda kimyasal ilaç kullanmadıklarını ifade eden Köstereli, “Tabiattaki dengeyi taklit ederek ağaç zararlılarıyla mücadele ediyoruz. Bu mücadelemiz sayesinde göknar ağaçlarında yüzde 20 ile 30 olan kurumalar yüzde 1-2'lere kadar düştü” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!