Zamsız gaz kuyruğu

Güncelleme Tarihi:

Zamsız gaz kuyruğu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 02:45

Doğal gaza zam geleceğini duyan vatandaş, stok yapmak için gişelere yığılınca yüzlerce metrelik kuyruklar oluştu. PTT gişelerinde sistem çökünce, vatandaşlar, Maltepe’deki Başkent Gaz satış bürosuna yığıldı.

Haberin Devamı

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın zam açıklamasının ardından ucuz doğal gaz almak isteyen vatandaşlar PTT şubelerine yığıldı. PTT şubelerinin yoğunluğu kaldıramaması sistemin tıkanmasına neden oldu. Gaz almak için saatlerce bekledikten sonra umudunu kaybeden vatandaşlar bu sefer de Maltepe’de bulunan Başkent Gaz satış bürolarına yöneldi. Ancak Başkent’te bulunan bütün şubelerde durum aynı olunca Maltepe’de de yaklaşık 250 metre kuyruk oldu. Saatler süren beklemenin ardından yeniden kuyrukla karşılaşan vatandaşlar, güvenlik görevlileri ile gerginlik yaşadı. Şubelerinde birikme yaşanan PTT görevlileri ise ellerinden bir şey gelmediğini ifade etti.

Sırada 800 kişi var

Önce PTT’ye gittiğini, orada gaz alamayınca Maltepe’de bulunan Başkent Gaz satış bürosuna geldiğini söyleyen Muharren Akkoyun şunları söyledi: “Gaz zammı açıklanınca günün erken saatlerinde evime yakın olan PTT’nin yolunu tuttum. Sıra normalin üstünde ve ağır ilerleyince, oradan çıkarak Maltepe’ye geldim. Fakat burada da durumu görünce pişman oldum. Önümde şu an yaklaşık 800’e yakın kişi var. Lütfen artık buna bir çözüm bulunsun.”

Haberin Devamı

500 liralık aldım

Anıttepe’de bulunan başka bir PTT’de sıra bekleyen Hamit Gürbüz ise öğle saatlerinde sıraya girdiğini belirterek, “Yaklaşık üç saatlik bekleyişin sonunda şansım yaver gitti ve 500 liralık doğal gaz alımı yaptım. Sanırım bu beni yaklaşık 3-4 ay idare eder. Keşke param olsa da daha çok alsam ve bu zamdan en az şekilde etkilensem” dedi.

PTT şubelerinde yoğunluktan dolayı Maltepe’de bulunan Başkent Gaz satış bürolarına gelen vatandaşlar, gaz stresinin yanında bir de sırada öne geçmek isteyenleri görünce sinirler gerildi sert tartışmalar yaşandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!