'Zamanın Ritmi' sanatseverlerle

Güncelleme Tarihi:

Zamanın Ritmi sanatseverlerle
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 10:56

'Zamanın Ritmi' sanatseverlerle

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP'te, ressam Mustafa Albayrak tarafından yapılan resimlerin sergilendiği 'Zamanın Ritmi' sergisi, sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Ressam Mustafa Albayrak, 20'nci kişisel resim sergisini Sanko Sanat Galerisi’nde açtı. Albayrak'ın zaman kavramını irdelediği eserlerin yer aldığı sergi törenle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen, Sanko Park yöneticileri, sanatçılar ve sanatseverlerin katıldığı sergi açılışında konuşan Albayrak, profesyonel olarak 1995 yılında üniversiteyle birlikte resim yapmaya başladığını kaydetti. Eserlerinde günümüz kent yaşamı ve teknolojik gelişmeler sonucu oluşan hızlı yaşamın insan üzerine etkilerini ele aldığını anlatan Albayrak, "Bireyin yalnızlaşması zaman kavramı içerisinde kısılıp kalmış olmasını kalabalık toplumların yaşamsal sorunlarını irdeliyorum. İlk önce fotoğraf çekip tasarlıyorum. Daha sonra resmediyorum, Resim yapmak benim için yaşamak ve hayatımın kendisidir diyebilirim. Resim yapmak için farklı şartlara ve durumlara gerek yok. Bir birikim ve heyecan sonucu oluşan bir durumdur. Özellikle Taksim gibi kalabalığının yoğun olduğu mekanları çalışıyorum. Hız kavramını dikkate alarak figür ve mekanlardaki hareketten dolayı oluşan erime ve transparan etkiler eserlerimin temel estetik unsurlarını oluşturuyor. İleride yaptığım resimleri daha iyi noktalara getirerek ülkemizde ve yurtdışında etkinliklerde bulunmak istiyorum" diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat ise Sanko Sanat Galerisi’nin sanat anlamında kentte çok önemli bir eksikliği giderdiğine dikkati çekti. Sanko Sanat Galerisi’nin Gaziantep’te boşluğu fazlasıyla doldurduğunun altını çizen Aykanat, "Sanko’ya sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı bütün sanatseverler adına teşekkür ediyorum. Bu sergi, kentimiz için yaratılmak istenilen olumsuzluğa rağmen Gaziantep’in sanat alanında yoluna devam ettiğini gösteriyor" şeklinde konuştu.

Albayrak’ın 25 eserinin yer aldığı sergi, 10 Kasım’a kadar gezilebilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!