Zamanım yok diyenler için alternatif egzersiz önerileri

Güncelleme Tarihi:

Zamanım yok diyenler için alternatif egzersiz önerileri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 12:38

Spor yapmak isteyip vakit ayıramayanlar günlük rutinlerinde yaptıkları değişikliklerle bu durumu ortadan kaldırabilir. İşte öneriler...

Haberin Devamı

Yoğun bir şekilde çalışanlar çoğu zaman spora vakit ayırmakta zorlanabiliyor. Oysa egzersiz ve spor için çok fazla vakit ayırmaya gerek yok. Düzenli bir günlük egzersiz planı ve her anınızda hareketli olmaya özen göstermek 'zamanım yok' bahanesini rafa kaldırmak için yeterli. Günde sadece yarım saat ayırmak hem sağlıklı olmanıza hem de fit bir vücuda sahip olmanıza yardım edebilir.

Zamanı olmayanlara alternatif egzersiz önerileri

1. Öncelikle fiziksel aktivite konusunda istekli olun. Hareketli olmayı hayat amacınız olarak benimserseniz her anınızı değerlendirebilir ve böylece ağır egzersizlere zaman ayırma ihtiyacını da ortadan kaldırabilirsiniz.

2. İşe yürümek ve araba yerine toplu taşıma araçlarını kullanarak daha fazla hareket etmek daha dinamik bir hayat yaşamanızı sağlar. Bunun gibi küçük başlangıçlar gün içerisinde daha fazla kalori yakmanızı sağlar. Yürüyüş de bunlardan en önemlileri arasında.

Haberin Devamı

Zamanım yok diyenler için alternatif egzersiz önerileri

3. Her sabah veya her akşam internet üzerinden uzmanların paylaştığı egzersiz hareketlerine yarım saat ayırarak evde bile egzersiz yapabilirsiniz. Spor motivasyonunuzu artıracak tempolu müzik ve yeni spor kıyafetleri gibi detaylar da daha eğlenceli ve zevkli bir şekilde spor yapmanıza yardım eder.

4. Haftasonlarını en sevdiğiniz arkadaşınız veya ailenizle birlikte ormanda veya parkta koşu gibi aktivitelere ayırarak hem sağlıklı kalabilir hem de günlük egzersiz rutininizi yerine getirebilirsiniz.

5. Kendinize rutin bir beslenme ve egzersiz programı çıkararak buna harfiyen uymaya özen gösterin. Egzersiz programı oluştururken forma sokmak istediğiniz bölgeleri çalıştıran egzersizlere ağırlık verebilir ve hızlı bir şekilde fit bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Zamanım yok diyenler için alternatif egzersiz önerileri

6. Evde yemek yaparken veya dişinizi fırçalarken çeşitli bacak ve kalça hareketleri ile egzersiz yapabilirsiniz. Egzersiz yapmak için esnek olun ve her anınızı değerlendirmeye çalışın.

Haberin Devamı

GÜZELLİK: Formda kalmak istiyor ama zamanın yok diyorsan TIKLA!

7. Ofiste asansör yerine merdiven kullanmak ve öğle aralarında yürüyüşe çıkmak hem hareket etmenizi sağlar hem de sıkıcı iş ortamından sizi uzaklaştırır ve yenilenmenize yardım eder.

8. Akşamları televizyon karşısında bir şeyler izlerken karın, kalça ve bacak kaslarınızı sıkarak bunu alışkanlık haline getirebilir ve kaslarınızın sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz. Dik bir pozisyon alıp her gün üç set en az 15 saniye karın ve kalça kaslarınızı sıkarak vücudunuzu şekillendirebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!