Zamanı geriye döndürün

Modern cerrahi hızla gelişiyor, kullanılan tekniklere her geçen gün yenileri ekleniyor. Teknolojinin cerrahiye kazandırdığı yeni model Thermage sayesinde de sadece tek seansta “Benjamin Button”ın hikayesi neredeyse gerçek oluyor.

Sadece tek seans uygulanabilen son Thermage teknolojisi, ciltte sıkılaşma ve toparlama sağlıyor. Bu basit uygulama, radyo dalgaları enerjisiyle cildi yeniliyor. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Naci Çelik’e zamanı geri döndürmenin yolunu, bu tekniğin detaylarını sorduk.
Öncelikle bize bu yeni sistemden biraz bahseder misiniz?
- Bu uygulama, cildin alt tabakalarında bulunan liflerdeki kolajen moleküllerinin kısalıp gerginleşmesini, destek dokulardaki sarkıklıkların toparlanmasını, böylece cildin eskisinden çok daha genç görünmesini sağlıyor. Tek seanslık bu tekniğin en büyük artısı ise sonuçların hemen görülmesi ve her cilt tipinde uygulanabiliyor olması...
Uygulama tam olarak ne kadar sürüyor ve etkileri ne zaman görülebiliyor?
- Uygulanan bölgeye göre süre değişiyor. Ama minimum 20, maksimum 2 saat süren tek bir seanslık bir sıkılaşma ve incelme yöntemi diyebiliriz buna... Uygulamadan hemen sonra gözle görülebilen bir değişim oluyor. Etkiler 6 ay boyunca artarak devam ediyor. ışlemden hemen sonra, kişi günlük aktivitelerine rahatlıkla geri dönüyor.
Uygulama esnasında ağrı hissediliyor mu?
- Kişiye özel başlıkların deriye transferinde, radyo dalgalarının temasıyla beraber cildin alt ve üst kısımlarında biraz ısı hissediliyor. Bu ısınma kolajenin sıkılaşması için gereken ısıya gelindiğinin göstergesi. Aynı zamanda diğer radyo frekans yapılı cihazlara göre sabit olan ısı ayarı, bu yeni sistemde hastaya göre azaltılıp çoğaltılabiliyor. Ayrıca Cryogen soğutma sistemi ile epidermis korunuyor ve böylelikle hasta ağrı, sızı hissetmiyor.
Yüz germe ameliyatı kadar etkili mi?
- Bıçak altına yatmaktan korkan ve sağlık sorunları nedeniyle ameliyat olamayan hastalar için cazip bir alternatif... Elbette estetik cerrahi kadar etkili değil. Çok sarkmış ciltlerde ve kalın derilerde, uygulamalardan çok etkili sonuç alınamıyor.

SONUÇLAR NE KADAR KALICI

Uygulama kolajen yapısında hemen etkisini gösteren bir sıkılaşma sağlıyor ve zaman içinde bu sıkılaşma artış gösteriyor. Yani şöyle düşünün; saç teli yakıldığı an hemen nasıl kısalıyorsa, yaşlanmış cilt yani gevşemiş kolajen yapısı da aynı saç gibi uygulama yapılır yapılmaz kendini toparlıyor, gerginleşiyor.

EDİTÖRDEN...

Cildinizi yapılandırın
Transvital’in “The Perfecting Anti-Age” serisi, cilt güzelliğine hizmet ediyor, yoğun bir bakım sunuyor. Peptit bileşimlerinden oluşmuş “matrixyl” içeren formülü ile hücre yenilenmesini hızlandıran ürün, yaşlılık izlerini de gözle görülür şekilde azaltıyor. Ayrıca cildin yeniden yapılandırılmasına, sıkılaştırılmasına yardımcı oluyor, cildi dış etkenlerden koruyor, besliyor ve ona sağlıklı bir ışıltı kazandırıyor.

Baştan çıkarıcı bir koku
Küba, 1947... Hiç müzik eğitimi almamış olan Oswaldo Farres, “Quizas, Quizas, Quizas” şarkısını, eşinden esinlenerek yazdı. şarkı, sonu belirsiz bir aşk oyununa kendilerini kaptıran bir kadın ve bir erkeğin hikâyesini anlatıyordu. Loewe de, insanlık kadar eski olan bu aşk ve baştan çıkarma oyunundan ilham alarak, kadınlar için parfümü “Quizas”ı yarattı. Parfümün notaları, şarkının nağmeleriyle kusursuz bir uyum içinde; gizemli ve egzotik...

Saçlarınızı yeniden keşfedin
Philip B. markasının ürün yelpazesinde yer alan “Peppermint&Avocado Shampoo”, saçı arındırırken saç ve saç derisine bakım da yapan bir ürün. ıçeriğindeki saf nane, avokado ve 16 ayrı bitki özü, ayrıca gerekli yağlar, saça dolgunluk veriyor, yumuşak ve ipeksi bir görüntü yaratıyor. Nane özü saçı kalıntı ve tortulardan temizlerken, avokado da saça yoğun nem kazandırıyor.

Sportif ve modern stillere özel

Londra Moda Haftası’nın 25. yıldönümünde, şovun son markası olarak podyuma çıkan 2010 Burberry tasarımları, izleyicilere ışıltı ve gümüş payetlerle bezeli metal bir yağmur altında tanıtıldı. şovu izleyenler arasında markanın yeni yüzü olan oyuncu Emma Watson’ın yanı sıra Gwyneth Paltrow, Mary-Kate Olsen, Victoria Beckham, Daisy Lowe ve Freida Pinto da vardı.
Christopher Bailey, koleksiyonun her parçasının giyilebilir olabileceğini gösterirken, Burberry’nin yaza girerken kadınlara mesajı ise açık ve netti: Deluxe, bol dökümlü, göz alıcı ve genç tasarımlar herkesi 12’den vuracak...
Bailey yeni giyim koleksiyonunun yanı sıra markanın koku ailesinin de giderek genişlemesi için çalışıyor. Tasarımcının Burberry için hazırladığı son koku “Sport”, modern ve spor bir tarzın kokusu olarak lanse ediliyor. Kadın ve erkek olarak iki farklı gruba hitap eden Burberry Sport, favori kokularınızdan biri olmaya aday...

KATILIN, KAZANIN
“Burberry’nin yeni parfümü Sport’un tasarımcısı kimdir?” sorusunun cevabı ile birlikte www.tekinacar.com.tr adresine ad, soyad, adres vs. bırakan her 50. kişi 50ml Burberry Sport Erkek/Kadın parfüm kazanıyor. Hediyeler 10 adet ile sınırlı. Bu uygulama web sitesinde 20-22 Mart tarihleri arasında aktif olacak.

‘Spor yapamıyorum’ demeyin, deneyin!

Yoğun ajanda trafiği, spor yapmamıza asla engel değil. Unutmayın; günde maksimum 30 dakikalık hareket bile vücudun daha güçlü, daha fit ve daha sağlıklı olmasında önemli rol oynar.

Gündelik iş temponuz kendinize vakit ayırmanızı engelliyorsa, o zaman sizi gün içinde hareket etmeye davet ediyoruz. Bu küçük hareket alışkanlığı bile en az yapılan egzersizler kadar kan dolaşımını artırmaya, kalori yakmaya muktedir. Tam anlamıyla bir başarı yakalamak için tabii ki düzenli egzersiz şart. Ama yine de kısa çalışmalar en azından yağ yakımını destekleyicidir...

GÜN İÇİNDE ZİNDE KALIN

1- Masa başında çalışıyorsanız ara ara sandalyenizden kalkarak birkaç adım atmaya ne dersiniz? Telefonla konuşurken bile birkaç metre yürümek vücudun hareket ihtiyacını giderebilir.
2- Ev alışverişlerinizi yürüyerek ya da bisikletle de halledebilirsiniz. Arada bir otomobilsiz bir gün geçirmek sizin için de yararlı olacaktır.
3- Ne kadar az hareket ederseniz kaslarınız da o kadar az kasılacaktır. Vücudunuzu rahatlatmak için zaman zaman gerinme hareketi yapabilirsiniz. Kollarınızı ve bacaklarınızı rahatlatmanız önemlidir.
4- Vücudunuzu çalıştırmak için ev işinizi kendiniz yapmaya ne dersiniz? Evi süpürürken, ütü yaparken ya da banyoyu temizlerken derin nefes alıp vermek bile kan dolaşımını harekete geçirmeniz için yeterli.
5- Günde en az bir kez belli bir yürüyüş yolunu hızlı bir şekilde geçin. Bunun için sadece 100-200 metre bile yeterli.
6- Genel olarak merdiven kullanmayı alışkanlık haline getirmeye çalışın.

Deniz kilo mu almış

Deniz Seki’yi bundan birkaç ay önce, cevaevinden yeni çıktığı dönemlerde gördüğümde gözlerime inanamamıştım. Bugüne dek hafif kilolu haliyle tanıdığımız kişi gitmiş yerine incecik, yepyeni bir Deniz Seki gelmişti. Üstelik o dönemlerde yeniden kilo almamak için çabalayacağına dair açıklamalar da yapmıştı. Ama kilo vermek zor, indiğiniz kiloda kalmak ise daha zor bir iş. Gördüğümüz kadarıyla Deniz Seki de verdiği kiloları fazlasıyla yerine koymaya başlamış.
Yazarın Tüm Yazıları