Zaman sıkıntısına crossfit önerisi

Güncelleme Tarihi:

Zaman sıkıntısına crossfit önerisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 16:24

Sağlıklı bir yaşamda sporun çok önemli yeri olduğuna dikkat çeken Yenimahalle Belediyesi Bülent Ecevit Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi spor antrenörü Uğur Ulusoy, spora fazla vakit ayıramayanlara crossfit tarzı yüksek tempolu grup derslerini öneriyor.

Haberin Devamı

“Bu antrenmanlar sayesinde yağ yakım süresi uzarken çeviklik, sürat ve dayanıklılığı da daha eğlenceli bir şekilde geliştirebilme imkanı sunuluyor” diyen Ulusoy, şu tavsiyelerde bulunuyor:

Zaman sıkıntısına crossfit önerisi

 “30-40 dakika koşu bandında koşmak bazı kişiler için hem sıkıcı hem de vakit kaybı  olabiliyor. Bu kişiler crossfit tarzı yüksek tempolu grup dersleri sayesinde yağ yakım  sürelerini uzatarak çeviklik, sürat ve dayanıklılığı daha eğlenceli bir şekilde  geliştirebilirler. Bu antrenman vücudu anaerobik ortamda çalıştırarak kısa sürede  maksimum yağ yakımını sağlarken aynı zamanda patlayıcı kuvvet, hız, esneklik,  koordinasyon ve eğlenceli grup dinamiği sağlayarak kardiyovasküler kapasiteyi  arttırıyor. Aerobik kardiyo antrenmanlarından farklı olarak metabolizma hızı bu  antrenman programıyla birlikte çok daha uzun süre hızlı bir şekilde çalışacaktır.  Antrenman kendi vücut ağırlığı ve serbest ağırlıklarla yapılıyor ve karmaşık spor  aletlerine de gerek kalmıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!