Zafer Bayramı için zirve yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Zafer Bayramı için zirve yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2018 10:19

Zafer Bayramı için zirve yaptılar

Haberin Devamı

Malik GÖDELİNER/ADANA, (DHA)- ADANALI dağcılar, 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına Aladağ’da bulunan 3 bin 461 metre yüksekliğindeki Güzeller Dağına tırmandı.
Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS) dağcılık ekibi, ilk kez gerçekleşen Güzeller dağı güney rotasından tırmanışa başladı. Tırmanışa Adana Tabip Odası’ndan 2 dağcı da katıldı.
Oldukça dik ve kaya tırmanışı gerektiren zorlu bir rotadan Trak vadisi boyunca 4 saatlik tırmanışın ardından Güzeller güneydoğu çanağına ulaşan dağcılar kısa bir molanın ardından, 2 saat daha süren bir tırmanış sonunda 3 bin 461 metre yüksekliğinde ki Güzeller zirvesine ulaştı. Adanalı dağcılar burada zirve defterini imzalayıp, 30 Ağustos Zafer Bayramının bayrağımızı dalgalandırdı. Görkemli zirvede dinlenen ve anı fotoğrafları çekilen dağcılar aynı rotadan inişe geçerek kamp alanına ulaşmayı başardı. Etkinlik lideri Olcay Başel, Zafer Bayramının 96’ncı yılı anısına bu yıl hiç yapılmamış olan Güney rotasından çıkmaya karar verdiklerini, keşif çalışmalarından sonra kalabalık sayılabilecek 28 kişilik bir ekiple tırmanışı başarı ile gerçekleştirdiklerini söyledi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!