Zabun: Tarafsız habercilik çok önemli

Güncelleme Tarihi:

Zabun: Tarafsız habercilik çok önemli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2018 17:45

Zabun: Tarafsız habercilik çok önemli

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, gazetecilikte tarafsız ve doğru haberciliğin çok önemli olduğunu söyledi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Serdar Zabun, kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş¸ tarafsız ve özgür basın çalışanlarının Türkiye'nin gelişmesine, ileri demokrasi ve sosyoekonomik kalkınmasına katkı sağlarken, şeffaflığın ve kamuoyu vicdanının en önemli temsilcileri olduğunu belirtti.
Demokrasinin temel unsurlarından biri olarak basının halkın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamakta, etkin bir gözetim görevi yerine getirdiğini kaydeden Zabun, mesajında şöyle dedi:
"Basın özgürlüğü ve ifade hürriyetinin korunup geliştirilmesi, demokratik toplum düzeninin en önemli gereklerinden biridir. Bu husus, ülkemizin itibarının yükselmesiyle de doğrudan ilgilidir. Bugün, doğru ve tarafsız habercilik anlayışı her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. Gazetecilik mesleğini icra eden basın mensuplarımız, Türkiye'nin daha demokratik ve tam bağımsız ilerleyişine katkı yapan çalışmalarını fedakarca sürdürmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin, tarihinin en karanlık gecelerinden birisini yaşadığı, milli mücadele ruhunun yeniden tecelli ettiği 15 Temmuz hain darbe kalkışmasına karşın, milletimizin cansiperane savunması ile milli iradeye ve demokratik kurumlarına sahip çıkılmıştır. 15 Temmuz'da kamuoyunu an be an bilgilendirmek için yayınlarını durdurmayan, milletin yanında, milleti ile omuz omuza destansı bir irade gösteren basın sektörümüz, adeta şahlanmış bir küheylan edasıyla milletin ve basın sektörünün namusuna halel gelmesine izin vermemiştir. Türk basınının sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek, milli iradenin hakimiyeti, ülkemizin demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları alanlarında en ileri standartlara ulaşması için yüksek iradesini bundan sonra da sürdüreceğine yürekten inanıyorum. Bu duygularla, tüm vatansever basın emekçilerimizin Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, zorlu çalışma hayatlarında onlara esenlikler diliyorum."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!