Zabıtadan hurda araç uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Zabıtadan hurda araç uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2018 15:49

Zabıtadan hurda araç uyarısı

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - KORKUTELİ Belediyesi Zabıta Müdürü Nazmi Bilgiç, terk edilmiş hurda araçların kaldırılması için sahiplerine uyarı yapıldığını, kaldırmayanlara cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Korkuteli Belediyesi Zabıta Müdürü Nazmi Bilgin, kamu alanlarına, boş arazilere ve sanayi sitesi çevresine terk edilen hurda araçlar hakkında uyarılarda bulundu. Terk edilmiş hurda araçların tehlike ve çevre kirliliği yarattığını söyleyen Bilgin, bu araçların sahiplerinin tespit edilerek gerekli uyarıları yaptıklarını, uyarıları dikkate almayanlara cezai işlemin uygulanacağını kaydetti.

Zabıta Müdürü Bilgin, "Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri belediye sınırları içerisinde sahipleri tarafından terk edilen, özellikle sanayi sitesi ve çevresindeki hurda araçları tespit ederek, bulundukları yerden kaldırmaları yönünde uyarılar yapıyor. Ayrıca bu konuda belediyemiz ses yayın cihazından anonslar da yapılıyor. Adres bilgilerine ulaşılan hurda araç sahiplerine tebliğ yapılarak uyarıyoruz" dedi.

Uyarılara rağmen verilen süre zarfında araçlarını kaldırmayan sahiplerine 5326 sayılı kabahatler kanunu uyarınca 658 TL para cezası uygulanacağının altını çizen Bilgin, "Çürümeye bırakılan, içinde her türlü haşere, fare gibi zararlının barındığı bu araçların zamanla parçalanarak içeriğindeki tehlikeli maddelerin doğaya karışıp kirlilik oluşturduğu, ayrıca her an patlama ve yanma tehlikesi bulunmaktadır. Ayrıca çevre kirliliği oluşturmaktadır. İlgili vatandaşımızın cezai işleme maruz kalınmaması için hurda araçları kaldırması gerekiyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!