Zabıtadan bilinçlendirme çalışması

Güncelleme Tarihi:

Zabıtadan bilinçlendirme çalışması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 11:25

Zabıtadan bilinçlendirme çalışması

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, tüketicileri bilinçlendirmeye yönelik çalışmaları ile örnek olmaya devam ediyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın katkıları, Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü işbirliği ile tüketici haklarını koruma, tüketicileri bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında çeşitli projeleri hayata geçiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, Kahramanmaraş Ticaret İl Müdürlüğü ile çalışmalar hakkında bilgi paylaştı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nı ziyaret eden Kahramanmaraş Ticaret İl Müdürü Ahmet Uçar, bir kentin ticari ve sosyal yaşamının istikrarı ve huzuru için çalışmalarını sürdüren zabıta teşkilatının faaliyetlerine sosyal sorumluluk projelerini eklemesini takdirle karşıladıklarını belirterek, "Zabıta Daire Başkanlığı ekibini çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bu özverili çalışmanın tüm illere örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

Zabıta Daire Başkanı Salih Yıldırım, 2 bin 500 esnafa etiket yönetmeliği hakkında, 3 bin öğrenciye, bin sağlık çalışanına ve 500 muhtara tüketici hakları konusunda bilgilendirme eğitimleri verdiklerini, 2018 yılında 20 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Eğitimlere katılanların çeşitliği, ulaştıkları geniş hedef kitle ile tüketici hakları konusunda geniş bir bakış açısı yakaladıklarını söyleyen Yıldırım, "Tüketici olarak herkesin bilmesi gereken önemli hakları var. 1985 yılında ülkemizin de imzaladığı BM Evrensel Tüketici Hakları Beyannamesine göre; temel gereksinimlerin giderilmesi, sağlık ve güven duyma hakkı, piyasaya sunulan mal ve hizmetler hakkında tüketicilerin eksiksiz, doğru bilgiyi ulaşması, benzerleri mal ve hizmetlerin serbestçe seçilmesi hakkı, eğitilme, ekonomik çıkarlarını koruma ve tazmin etme, tüketicilerin temsil edilmesi ve sağlıklı bir çevrede yaşam hakkını içermektedir. Sorun yaşandıktan sonra çözüm bulmak yerine sorun yaşanmadan, gerekli önlemleri almak için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!