Zabıta destek istedi

Güncelleme Tarihi:

Zabıta destek istedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 02:00

Ankara’da düzenlenen 1. Zabıta Çalıştayı’nda konuşan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dire Başkanı Abdurrahman Karabudak, çalıştayın bir amacının da toplumdaki zabıta algısını değiştirmeye yönelik olduğunu söyledi. Karabudak, vatandaşa seslendi: “Biz kayıt dışı ekonomiyle, kayıt dışı sömürüyle mücadele ederken bize destek vermeleri gerekiyor.”

Haberin Devamı

Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) ev sahipliğinde düzenlenen ‘1. Zabıta Çalıştayı’ dün Ankara’da başladı. Büyükşehir belediyeleri zabıta daire başkanları ve müdürlerinin katıldığı çalıştayla ilgili, “Zabıta Çalıştayı’nın bir amacının da toplumdaki zabıta algısını değiştirmeye yönelik” diyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dire Başkanı Abdurrahman Karabudak, özetle şunları kaydetti:

PROBLEMLERİ BİZ YAŞIYORUZ

“Ben vatandaşlardan şunu istiyorum. Biz kayıt dışı ekonomiyle, kayıt dışı sömürüyle mücadele ederken bize destek vermeleri gerekiyor. Arka planda görmedikleri problemleri maalesef biz yaşıyoruz. Çünkü biz Maliye Bakanlığı’nın kayıt dışı ekonomi ile mücadele ederken; yaşanan arbedeler, yaşanan problemleri gün yüzüne çıkartmamaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı

HALK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Biz, bir tarafından kayıt dışı ekonomi ile mücadele ederken, kayıt dışı sömürge ile mücadele ederken; halkın yedi, içtiği, eğlendiği her alanda onlar için mücadele ederken doğru bir şey olmasını istiyoruz. Genel gayemiz bu, bunun için de inşallah daha profesyonel, daha güzel, daha verimli çalışmalara devam edeceğiz, devam etmek zorundayız.

BELEDİYELERİN ‘GÖREN GÖZÜ’

Çünkü biz devletin memuruyuz, bunu en iyi şekilde ifade etmek, en iyi şekilde anlatmak istiyoruz. Bunun için de basın mensuplarından istirhamımız bizi tanıyın ve tanıtın.”
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi (ABB) Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı ise zabıtaların, halkın ve belediyelerin “gören gözü” olduğunu söyledi. İHA

OKULLU OLACAKLAR

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, “Belediyeler Akademisi” projesini hayata geçirmek istediklerini belirterek, bu kapsamda bir zabıta okulu açmayı planladıklarını bildirdi. Güngör, en az üç yıl içerisinde zabıta okulları projesini hayata geçireceklerini belirterek, “Belediyelerimizin çalışanlarına yönelik eğitim ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir belediyeler akademisi projemiz var. Bu noktada bölümlerden biri zabıta okulu olacak. Ben şuna inanıyorum bu okulda zabıta personelimizin belki üç ay belki altı ay ilerde 3 yıl, polis teşkilatında olduğu gibi bir eğitimden geçmesini arzuluyoruz. İnşallah bu eğitim projemizi üç yıl içerisinde hayata geçirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı. AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!