Zabıt katibi başvuru sonuçları açıklandı mı? Katiplik başvuru sonucu

Güncelleme Tarihi:

Zabıt katibi başvuru sonuçları açıklandı mı Katiplik başvuru sonucu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 10:02

Zabıt katibi alımı başvuru sonuçları, Adalet Bakanlığı'nın açtığı bu pozisyona başvuruda bulunan vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Toplam 2 bin 250 zabıt katibi alımı yapacak olan Adalet Bakanlığı, konuyla ilgili detayları resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Peki, katiplik başvuru sonuçları açıklandı mı? İşte, zabıt katibi alımı başvuru sonuçları hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Katiplik başvuru sonuçları, Adalet Bakanlığı internet sitesi üzerinden araştırılmaya başlandı. 24 Ekim Salı günü son başvuruların alındığı zabıt katibi başvurusu için şimdi de sonuçlar araştırılmaya başlandı. Peki, zabıt katibi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, bakanlığın internet sitesinde yer alan detaylı bilgiler

ZABIT KATİPLİĞİ BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

13-24 Ekim tarihleri arasında alınan zabıt katibi başvuru sonuçları adaylar tarafından merakla bekleniyor. Adaylar, buradan alacaklara sonuca göre uygulamalı sınava katılmaya hak kazanacak. İşte, Adalet Bakanlığı'nın konuyla ilgili yapmış olduğu tarih açıklaması;

"Adaylardan, merkezi sınavda aldıkları puana göre en yüksek puandan başlayarak atama yapılacak her bir komisyon için ilan edilen pozisyon sayısının 20 katı kadarı, uygulamalı sınava girmeye hak kazanacaktır. Buna göre yapılan sıralamada son sıradakilerle aynı puana sahip olanlar da uygulamalı sınava girebilecektir. Uygulamalı sınava girmeye hak kazananlar en geç 31 Ekim 2017 Salı günü komisyonca ve adliye internet sitesinde yayınlanacak olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır."

Haberin Devamı

UYGULAMALI KLAVYE SINAVI NE ZAMAN?

8 Kasım – 14 Kasım 2017 tarihleri arasında adayların daktilo veya bilgisayar ile vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazamadıklarının tespiti için uygulamalı sınav yapılacaktır. Belirtilen günde uygulamalı sınavın bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir.

SÖZLÜ SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Uygulamalı sınavda başarılı olanlardan, sınav komisyonunca doğru olarak kabul edilen kelime sayısı esas alınmak kaydıyla, en fazla doğru kelime yazan adaydan başlanarak istihdam edilmek istenilen komisyon için ilan edilen pozisyonun 3 katı kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. Buna göre oluşturulan sıralamada, son sıradakilerle aynı sayıda doğru kelime yazanlar da sözlü sınava girebileceklerdir.

Haberin Devamı

Sözlü sınava girmeye hak kazananlar en geç 22 Kasım 2017 Çarşamba günü sınavı yapan adalet komisyonlarında ve bu komisyonların adliye internet sitesinde yayınlanacak olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

25 Kasım 2017 - 8 Aralık 2017 tarihleri arasında Yönetmeliğin 14 üncü maddesine göre adaylar sözlü sınava alınacaklardır.

SÖZLÜ SINAV KONULARI NELER OLACAK?

Adayın sözlü sınavda başarılı sayılabilmesi için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alması gerekecektir. Sözlü sınavda konular ve puanlama aşağıda belirtildiği şekilde olacaktır.

a) İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi (40 puan),
b) Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi (20 puan),
c) Genel kültür (20 puan),
d) Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği (20 puan)

BAKMADAN GEÇME!