YYÜ'ye 10 bin fidan dikildi

Güncelleme Tarihi:

YYÜye 10 bin fidan dikildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 11:44

YYÜ'ye 10 bin fidan dikildi

Haberin Devamı

VAN, (DHA)-VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) çevre düzenlemeleri kapsamında 10 bin fidan dikilirken, 50 bin çiçek de toprakla buluşturuldu. YYÜ öğrencileriyle birlikte fidan diken Rektör Prof. Dr. Peyami Battal hedeflerinin yeşil bir üniversite olduğunun söyledi.

YYÜ'de hızla devam eden yaya yolu, kütüphane binası ve spor kompleksi inşaatının yanı sıra baharın gelmesiyle çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmalarına da start verildi. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ın talimatıyla hız verilen peyzaj ve çevre düzenlemesi  çalışmaları kapsamında Yeşil Alan Müdürlüğü tarafından Zeve Yerleşkesine 20 türden oluşan  10 bin fidanı ile 50 bin çiçek toprakla buluşturuldu. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun ve öğrencilerin katılımıyla fidan dikimi yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Battal, uzun süredir devam eden kampus peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. Hedeflerinin Van'a yakışır yeşil bir kampus olduğuna dikkat çeken Battal, "Son 6 yılda kampusumuzun çehresini değiştirdik. Yeni binalar, sosyal alanlar, kütüphane, spor kompleksi, alle yolu, yeni yemekhane, fakülte binaları, çevre yolu gibi çalışmalarla Zeve yerleşkemizin çehresini değiştirdik. Bunları yaparken yeşillendirme, ağaçlandırma çalışmalarını da ihmal etmedik. Artık her anlamda Vanımıza yakışan yeşil ve ferah bir kampus hedefine ulaşmak üzereyiz. Son yaptığımız rötuşlarla bu hedefimize biraz daha yaklaşmış olacağız. Dikilen fidanlarımız hayırlı uğurlu olsun" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!