YYÜ Senetosundan darbe açıklaması

Güncelleme Tarihi:

YYÜ Senetosundan darbe açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 14:15

YYÜ Senetosundan darbe açıklaması

Haberin Devamı

VAN, (DHA)- VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Senatosu, yapılan darbe girişimine tepki göstermek için yazılı açıklama yaptı. YYÜ Senatosu'ndan yapılan yazılı açıklamada darbe teşebbüsünün alçakça bir girişim olduğu belirtildi.
YYÜ Senatosu'nudan yapılan açıklamada, Yüzüncü Yıl Üniversitesinin demokrasiye olan inancının tam olduğu, darbelerin bu ülkeye zarar ve ziyandan başka hiçbir şey getirmediği vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi:
"Bu teröristler otelde olduğunu sanarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı oteli bombalamışlardır, Genelkurmay Başkanı Sayın Hulusi Akar’ı saatlerce rehin almışlardır,TBMM’ye, halka ve emniyet mensuplarının üzerine ateşli silahlarla saldırmışlardır. Bu teröristler, TRT ve Doğan Medya Grubunun yayınlarını engelleyerek tüm basını susturmaya çalışmışlardır. Bu teröristler, devlet binalarına bomba yağdırmışlardır. Bu kalleşçe saldırı, Paralel yapıya mensup teröristlerin varmış oldukları noktayı göstermesi bakımından manidardır. 15 Temmuz, Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiği gibi aynı zamanda demokrasi zaferinin, birlik ve beraberliğin aydınlandığı bir milat olarak da kaydedilmelidir. Türkiye tarihinde ilk defa bu kadar bilinçli bir kalabalık, demokrasi için sokaklara inerek darbeye karşı durmuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, hükümetimiz, muhalefet partileri, milletvekillerimiz, silahlı kuvvetlerimiz, emniyet mensuplarımız, yöneticilerimiz ve hasseten aziz milletimiz darbeye karşı ayaklanarak hep bir ağızdan demokrasi duasına ortak olmuşlardır. 15 Temmuz, hangi dine, ırka, mezhebe mensup olursa olsun milletin yekvucut olarak bir araya geldiği yegane bir gün olarak da tarihe geçecektir. Bu uzun gecenin sabahında aydınlanan demokrasi olmuştur. Kanaatimizce bugün, Demokrasi Bayramı olarak tarihe kaydedilmelidir. Bu vesile ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere demokrasiye sahip çıkan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bu alçakça eyleme sebep olan ve yapan kim olursa olsun en ağır şekilde tecziye edilmelerini istiyoruz. Özellikle aziz milletimizin sağduyusu ve irfanı karşısında saygıyla eğiliyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sahip çıkan milletvekillerimize, ilk andan itibaren kritik açıklamalar yaparak darbeye karşı duran kuvvet komutanlarımıza, darbeyi engellemede emeği olan herkese, Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin saygıdeğer mensuplarına ve aziz Van halkına teşekkür ediyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!