YYÜ Rektörü Battal, YÜDETAM'da incelemelerde bulundu

Güncelleme Tarihi:

YYÜ Rektörü Battal, YÜDETAMda incelemelerde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 13:57

YYÜ Rektörü Battal, YÜDETAM'da incelemelerde bulundu

Haberin Devamı

VAN,(DHA)- VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tıp Fakültesi Deneysel Araştırmalar Birimi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni (YÜDETAM) ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
 
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal beraberindeki Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ile birlikte tıp, veteriner, ziraat ve biyoloji alanlarında faaliyet yürüten YÜDETAM'ı ziyaret ederek burada yapılan çalışmaları inceledi. YÜDETAM Müdürü Doç. Dr. Yıldıray Başbuğan'dan merkez hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Battal üniversite olarak yapılan bilimsel çalışmaları desteklerini söyledi. Modern bir merkez kurduklarını anlatan Rektör Battal, "Bu merkezimiz hem modern cihazlarla donatılmış hem de akademik alt yapısı çok güçlü. Türkiye sayılı merkezlerden olan bu birimimiz önemli bilimsel çalışmalara imza atıyor. İnşallah üniversitemizi daha da ileriye taşıyacak çalışmalar yapılacak. Ben burada görev yapan herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu.
 
YÜDETAM Müdürü Doç. Dr. Yıldıray Başbuğan ise YÜDETAM'ın deney hayvanları kullanılarak yapılan araştırmalar için uygun standartlarda deney hayvanı yetiştirdiğini belirterek, "Merkezimizde deneylerin yapılabilmesi için uygun koşullarda laboratuar hizmetleri, veterinerlik hizmetleri ile akademik destek sağlıyoruz" dedi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!