YYÜ öğrencilerine UMKE eğitimi verildi

Güncelleme Tarihi:

YYÜ öğrencilerine UMKE eğitimi verildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 12:12

YYÜ öğrencilerine UMKE eğitimi verildi

Haberin Devamı

VAN,(DHA)-VAN İl Sağlık Müdürlüğü UMKE birimi tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencilerine 'UMKE tanıtım ve farkındalık eğitimi' verildi.

YYÜ Dr. Nihat Bayşu konferans salonunda gerçekleştirilen UMKE tanıtım ve farkındalık eğitimine, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Ali Rıza Kul, İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Yrd. Doç Sema Kaptanoğlu akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Dr. Nihat Bayşu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen eğitimde, UMKE ekiplerinin kuruluş amacı ve çalışma esasları, görev yetki ve sorumlulukları, lojistik ve afetteki rolü konuları hakkında bilgiler verildi.

Umke 2. Bölge Koordinatörü Sıracettin Gökyer tarafından verilen eğitim sonrası UMKE ekibi tarafından 6 kişilik çoklu trafik kazası tatbikatı gerçekleştirilerek, kullanılan tıbbi ve medikal malzemeler ile birlikte, arama ve kurtarma vakalarında kullanılan teknik malzemeler ve UMKE araçlarının tanıtımı yapıldı.

Gökyer, olası bir afet durumunda Van ve bölge adına olabildiğince gönüllü sayısına ihtiyaç olduğunu ve Sağlık Bakanlığının bu konuda hassas davrandığını söyledi.Hedef olarak il personel potansiyelini en üst seviyeye çekmek istediklerini belirten Gökyer, "Van depremi bir dönüm noktasıydı. Bu farkındalık ve bilgilendirme eğitimi il adına çok başarılı noktalara imza atacaktır" dedi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!