Yüzyüzeyken Konuşuruz: 'Fono Müzik kan emici bir Unkapanı mafyasıdır'

Güncelleme Tarihi:

Yüzyüzeyken Konuşuruz: Fono Müzik kan emici bir Unkapanı mafyasıdır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 14:48

Kaan Boşnak ve Engin Sevik'ten kurulu olan ve son dönemlerin en başarılı grupları içinde gösterilen Yüzyüzeyken Konuşuruz, Facebook'taki resmi sayfalarından bir isyan mektubu paylaştı. Geçtiğimiz ay yayınladıkları 'Canavarlar' ve son yayınladıkları 'Ne Farkeder' adlı videoları yapımcıları tarafından yayından kaldırılan grup, isyan etti. Grubun isyanına Fono Müzik'ten cevap geldi.

Haberin Devamı

İşte Yüzyüzeyken Konuşuruz'un Facebook'ta yayınladıkları mektup:

 

'Köklü(!) plak şirketimiz Fono Müzik işsizlikten çok sıkılıyor olmalı ki Canavar'dan sonra iki gün önce yayınladığımız Ne Farkeder isimli şarkıyı da bugün itibariyle internetten kaldırtmış bulunmaktalar.

Bizim de artık grup olarak bu arkadaşları ifşa etmekten başka çaremiz kalmadı. Yaklaşık üç yıl önce çeşitli vaatlerle bizi kandırıp imza attırdılar, üç yıl içinde iki albüm kaydedip yayınladık. Maddi kaygıları nedeniyle uzun süreçlerde kaydetmek istediğimiz bu albümleri üç gün gibi komik bir süreçte bize zorla canlı çaldırtarak kaydettirdiler, tabii ki içimize sinmedi. Sizin dinlerken "albümde bozmuşlar abi" demenizin sebebi plak şirketimiz yüzünden kafamızdaki şeyi tam olarak yapamadığımızdan kaynaklanmıştı. Bu süreç içinde söz verdikleri hiçbir şeyi gerçekleştiemediler; plak vaadi, klipler vs... Son üç aydır da çalışmalarına devam ettiğimiz üçüncü albümün kayıtlarına başladığımız halde ses mühendisimizin parasını ödemedikleri için kaydettiğimiz şarkıları ses mühendisimizden teslim alamadık. 

 

'BU ADAMLARDAN KURTULABİLMEK İÇİN GRUBU DAĞITMAK İSTEDİK'

Yüzyüzeyken Konuşuruz: Fono Müzik kan emici bir Unkapanı mafyasıdır



Bunun üzerine geçen üç yıl içinde birçok tehdit ve manipülasyona maruz kaldık. Geçen yıl grubun dağılması da plak şirketyle alakalı bir olaydı. Başka bir çaremiz kalmadığı için bu adamlardan kurtulabilmek için grubu dağıtmaya karar vermiştik fakat sonra bizi yine tehdit ve manipülasyonla vazgeçirdiler.
Biz grup olarak çok çaresiz bir durumdayız ve kanımızı emen, emeğimizi sömüren ve gençliğimizin en güzel yıllarını boşa harcayan bu unkapanı mafyası için bir boykot başlatıyoruz. Bizi seven, dinleyen tüm dostlarımızdan, müzisyen arkadaşlarımızdan, sektörde plak şirketleriyle bu sorunları yaşayan dostlarımızdan sosyal medyada destek bekliyoruz. Yalnız olmadığımızı bize hissettirmenizi diliyoruz. 

Konuyu hukuğa taşıyacağız, avukatlardan da destek bekliyoruz. Bir daha hiçbir zaman müzik gruplarının böyle kan emici plak şirketlerine bulaşmaması için bizim yaşadığımız her şey örnek olsun. 

FONO MÜZİK Kan emici bir unkapanı mafyasıdır.'

FONO MÜZİK'TEN CEVAP GELDİ 

Yüzyüzeyken Konuşuruz: Fono Müzik kan emici bir Unkapanı mafyasıdır


Türkiye Rock Tarihi sitesinde yayınlanan habere göre ise, Fono Müzik'ten grubun eleştirilerine cevap geldi. Fono Müzik'in eski elemanı, grubun firmayla anlaşmasını sağlayan Burak Güngörmüş şu açıklamayı yaptı: 

Arkadaşlar, bugün Kaan Boşnak'tan tehdit ve yalan dolu bir mesaj aldım. Mesaj şu şekilde : 

"Bu şarkıyı da kaldırtarak Başınıza çok büyük bela aldınız. Sosyal medyada ailleniz ve şirketiniz hakkında boykot başlatacağım. İnsanın işi ve emeğiyle böyle oynanmaz, sizin için yaptığım her şey haram olsun, üzerimden kazandığınız her şey boğazınızdan gelsin, ocağınıza ateş düşsün inşallah. Dayılarımı arattınız bana en sonunda, istanbula geliyorlar sizi bulmaya hayatınızın sonuna kadar o belayla uğraşıcaksınız kaçacak yeriniz kalmayacak. Kendiniz kaşındınız" 

Kimin mafya olduğu çok açık belli oluyor Kaan'ın mesajından. Yaklaşık 2 yıldır kendisiyle hiç irtibatım olmamıştır. 

Kimseye zorla sözleşme imzalatmadık. Stüdyoda da kimseye zorla bir şey kabul ettirmedik. Bütün çalışma arkadaşlarımız buna şahittir. Tabi canlı kayıtlar için Deneyevi stüdyosuna bir kez daha teşekkür ederim. Hayat boyu gurur duyacağım iki albüm gerçekleştirdik. Yeri geldi bas çaldım, menajerlik yaptım, yapımı üstlendim. Beraber müzik yaptığım bir arkadaşımdan böylesi bir düşmanlık ve tehdit göreceğim aklımın ucundan geçmezdi. Yüzyüzeyken Konuşuruz'u Fono Müzik'le anlaşmasına ön ayak olmuş biri olarak söyleyebilirim ki Fono'nun aramaları ve uyarıları ben ayrıldıktan sonra Kaan Boşnak tarafından hiç cevaplanmamıştır. Diyalog kurulmasını engelleyip daha sonra da kamuoyunu kendi tarafına toplamaya çalışan bu kişi hakkında daha fazla yazmak da istemiyorum. Sorunuz varsa cevaplamaya hazırım. 

Şunu da ekliyeyim. Kendisinin yukardaki mesajına cevabım "Cahillerden olma."

 

BAKMADAN GEÇME!