Yüzünüze uygun güneş gözlüğünü nasıl bulursunuz?

Güncelleme Tarihi:

Yüzünüze uygun güneş gözlüğünü nasıl bulursunuz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 16:05

Yaz geliyor ve elinize alış verişlerde yaz parçalarına doğru gitmeye başladı bile.  Şimdiden bu yaz nasıl bir tarzı takip edeceğiniz konusunda bir fikir sahibi oldunuz. O halde şimdi sıra bu stili tamamlayacak aksesuarların seçiminde... Ve bu aksesuarların başında da kuşkusuz güneş gözlükleri geliyor. Bu nedenle güneş gözlüğünüzü seçerken size en uygununu bulmak konusunda bilmeniz gereken şeyler var.

Haberin Devamı

Genel kurallara bakalım

Öncelikle size uygun güneş gözlüğünü bulmanın en uygun yolu yüz şeklinizi öğrenmektir. Çünkü gözlüğünüzü yüz şeklinize göre seçmelisiniz. Ayrıca rengi konusunda karar verirken saç, ten ve giydiğiniz kıyafetlerin renklerine uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Güneş gözlüğünüzü gözünüze taktığında ortası tam göz bebeğinizi hizalamalı ve boyutları yüz hatlarınıza oturmalıdır. Bu temel kurallar havalı bir görüntü elde etmenin ilk püf noktalarıdır.

Yüzünüze uygun güneş gözlüğünü nasıl bulursunuz

Yüzünüz yuvarlaksa

Aynaya baktığınızda yüz eninizin boyuna eşit olduğunu görüyor ve hafif dolgunca durduğunu fark ediyorsanız bu yuvarlak bir yüze sahipsiniz demektir. Bu nedenle seçeceğiniz güneş gözlüğü bir kontrast yaratmalı ve yüzünüzü ince, uzun göstermelidir. Kalın saplı güneş gözlükleri yüzünüzün enini törpüler ve daha ince görünmesini sağlar. Aynı şekilde köşeli çerçeveler yuvarlaklığı dengeleyip yüzünüzü daha uzun gösterir.

Haberin Devamı

Yüzünüze uygun güneş gözlüğünü nasıl bulursunuz

Yüzünüz ovalse

Öncelikle tebrikler, dünyanın en şanslı insanları arasında bulunuyorsunuz. Oval yüz sahipleri dengeli oranlara sahip olduklarından köşeliden yuvarlağa birçok gözlük modelini rahatça taşıyabilirler. Ancak yine de seçim yaparken yüzünüzün dengesini bozacak çok büyük ya da küçük, alçak saplı gözlüklerden uzak durmalısınız. Yani yüzünüz oval diye de kendinize çok güvenmeyin.

Yüzünüze uygun güneş gözlüğünü nasıl bulursunuz

Yüzünüz köşeliyse

Aynaya baktığınızda yüzünüzün başlangıç ve bitiş noktalarını keskin bir şekilde görüyorsanız köşeli bir yüze sahipsiniz demektir. Kare ve dikdörtgen yüz şeklinde sahip olduğunuzdan bu hatları yumuşatacak modelleri tercih etmelisiniz. Yuvarlak çerçeveler, ince gözlük sapları, yukarıya doğru sivrilen retro modeller sizin için yerinde tercihler olacaktır.

Haberin Devamı

Yüzünüze uygun güneş gözlüğünü nasıl bulursunuz

Yüzünüz üçgense

Eğer dar bir alnınız ve kendini belli eden bir çeneniz varsa bu üçgen bir yüze sahip olduğunuz anlamına gelir. Bu nedenle çene bölgenizi alnınızla dengelemeniz gerekir. Eşit bir görüntü yakalamak için gözlük genişliği şakaklarınızda biten ve alt çerçevesi olmayan gözlükleri kullanabilirsiniz.

Yüzünüz kalp şeklindeyse

Geniş bir alnınız ve çeneye doğru daralan bir yüzünüz varsa kalp şeklinde bir surata sahipsiniz anlamına gelir. Bu nedenle alnınızı daha dar gösterecek ve çenenizi dengeleyecek alt bölümü daha geniş ve kaba duran gözlükler seçmelisiniz. Ancak kalın çerçeveler ve desenli saplar dikkati alnınıza çekeceğinden bu modellerden uzak durmalısınız.

BAKMADAN GEÇME!