Yüzünüzdeki böcekler

Güncelleme Tarihi:

Yüzünüzdeki böcekler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 00:00

Kimi insanların yüzünde, ufak, örümcek ağı görüntüsünde kızarıklıklar vardır ve bunlar hiç geçmez.

Haberin Devamı

Bilim insanları ‘rosacea’ isimli bu hastalığın nedenine dair yeni ipuçları buldu. İrlanda Üniversitesi’nde araştırmayı gerçekleştiren bilim adamı Kevin Kavanagh’ın Journal of Medical Microbiology’de yayımlanan makalesinde, rosacea’ya hissedilmeyen ve gözle görülmeyen çok küçük maytların yol açabileceği bilgisi yer alıyor.

 

Kavanagh, normal ciltte bu maytların az sayıda olduğunu, ama bunların sayılarının artması halinde buna paralel olarak artan bakteriyel toksinlerin ciltte bu kızarıklıkları meydana getirdiği yazdı. Hastalığa neden olan bakterilerin, Demodex folliculorum isimli maytların bağırsaklarında bulunduğu ifade edildi.

 

GECELERİ ORTAYA ÇIKIYOR

 

Haberin Devamı

Uzmanlara göre bu yeni buluş tedavide daha etkili yöntemlerin bulunmasında da etkili olabilir. Maytlar gündüzleri bir etkide bulunmazken geceleri ortaya çıkıyor ve cildin yüzeyinde geziniyor ve kendine üremek için bir eş arıyor.

 

Bu maytların türünün belirlenmesi bugüne kadar tedavide kullanılan antibiyotiklerin neden etkili olmadığını açıklıyor. Antibiyotikler rosacea'yı tedavi etmekte etkili ama bunların Demodex türü üzerinde etkisi yok.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!