Yüzünüzde en çok beğendiğiniz noktaya odaklanın

Eduardo Ferreira, kozmetik dünyasının önemli makyaj markalarından Bobbi Brown’un 10 kişilik özel ekibindeki makyaj artistlerinden...

Özelliği Avrupa, Ortadoğu ve Güney Afrika bölgesinin makyaj artisti, güzellik ekibi üyesi ve eğitmeni olması... Geçen hafta Türkiye’ye gelen Ferreira, makyaj sanatıyla ilgili sorularımızı yanıtladı.

Sizin hem marka hem de kişisel olarak güzellik anlayışınız nedir?

- Güzellik, tamamen kendiniz olmanızla ilgili! Bobbi’nin dediği gibi, değişmek ve başkası gibi gözükmekle hiç ilgisi yok... Güzellik, sevmediğiniz şeyleri dönüştürmek yerine, sizin en iyi yanlarınızı ortaya çıkarmak demek.

Siz Bobbi Brown’un güzellik ekibinde ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

- Asıl iş, bizzat Bobbi’nin ilhamıyla edindiğim becerileri sadece kadınlarla değil, aynı zamanda makyaj artistleriyle paylaşmak. Ben Avrupa, Ortadoğu, Güney Afrika ve Amerika’da makyaj artistlerine eğitim verdim. Ayrıca kadınlara eğitim vermeye devam ediyorum, bu benim için tutku. Tabii, nasıl makyaj yapılacağını öğretmenin yanı sıra makyaj uzmanı olarak televizyonda, defilelerde, imaj danışmanlığı alanında ve fotoğraf çekimlerinde de çalıştım.

Size göre kadınların makyaj yaparken düştükleri en büyük hatalar neler?

En büyük hata, olduklarından farklı biri olmaya çalışmaları. Mesela yanlış fondöten kullanıyorlar; ya çok açık seçiyorlar ya da bronzlaşmış gibi gözükmek için fazla koyu tonlara yöneliyorlar. Arkadaşlarında veya ünlülerde görüp beğendikleri, onlarda muhteşem gözüken farları sürüyorlar. Ama kullandıkları far onların kendi göz kapaklarının doğal rengine hiç uymuyor. Aynı durum rujlar için de geçerli.

Makyaj öncesinde cildi nasıl hazırlamak gerekiyor?

- Doğru cilt bakımı olmadan güzel makyaj diye bir şey yoktur. Ve doğru cilt bakımı cildinizi anında güzel göstermelidir ki, daha az makyaj yapma gereği duyun. Haftada bir yapılan peeling uygulaması, ciltteki ölü hücreleri yok eder ve cildinize parlaklık verir. Ve cilt tipiniz yerine cildinizin durumunu dikkate alın. Cildinizin durumu yaşayış biçiminiz, hava koşulları, hava kirliliği ve strese bağlı olarak devamlı değişir. Onun için de bu değişimlere bağlı olarak değişik düzeyde neme ihtiyacınız olur. Cilt tipiniz genetiktir ve değişmez, onun için de her gün doğru cilt bakımı yapabilmek için cilt tipini doğru referans olarak kabul etmemek gerekir. Ve göz kremini unutmayın. Göz kremi, cildi kapatıcı için hazırlar, ayrıca kuruluğu ve kırışıkları engeller.

Makyaj yapmaya vakit bulamayanlar için pratik önerileriniz var mı?

- Eğer çok zamanınız yoksa; cilt bakımı, kapatıcı, renkli nemlendirici, allık, parlatıcı, kaş bakımı ve rimel kullanabilirsiniz.

Bir kadının makyaj çantası içinde mutlaka olması gereken makyaj malzemeleri neler?

- İçine az miktarlarda kapatıcı, fondöten, ruj, parlatıcı ve krem koyabileceğiniz bir yüz paletine ne dersiniz? Örneğin, Bobbi Brown’un bu boş paletleri ’olmazsa olmaz’ makyaj ürünlerinizle doldurmanız ve makyajınıza gerektiğinde rötuş yapabilmeniz için ideal. Bu paletler çok küçük ve kullanışlı. Kompakt pudra ve rimel de iyi bir fikir.

İyi bir makyaj için tavsiyeleriniz neler?

- Aynada kendinize bakın ve yüzünüzde en çok nerenizi beğendiğinize karar verin. Bu noktanıza odaklanın ve bu güzelliği artırmaya bakın. Eğer sevmediğiz bir yeriniz varsa onu düşünmemeye çalışın. Transformasyon amacıyla yapılan makyaj, gerçek yaşam için değildir.

Eduardo Ferreira’dan göz, dudak ve yanaklar için makyaj ipuçları

YANAKLAR: Yanaklarınızı hafifçe sıkıp ya da yanağınıza biraz bastırıp ortaya çıkan rengi görün. Sonra bu renge en yakın renkte olan allığı seçip allığı gülerken elmacık kemiklerinize, sonra kulaklara ve aşağıya doğru uygulayın. Üst tarafa sürmeyin, bu çok yapay durur ve 80’lerin görüntüsüdür.

DUDAKLAR: Mutlaka edinmeniz gereken dudağınızla aynı renk olan bir dudak kalemidir. Bunun dışında bilin ki, koyu renkler dudakları daha küçük, açık renkler daha büyük gösterir. Önce rujunuzu, ardından dudak kalemini (dudak kalemi rujla veya dudağınızla tamamen aynı renk olmalıdır) sürün ve sonra dolgunluk vermek için parlatıcı sürün. Dudaklarınız hakkında taze bir görüntü düşünün!

GÖZLER: Önce mat ve açık bir rengi baz olarak kullanın. Eğer pırıltı istiyorsanız bu parlak rengi yalnızca göz kapağının üstüne sürün, kirpiklerden kaşlara kadar sürülen parlak far, hiç de hoş durmaz. Kaşlar çok önemli! Boşlukları kaşınızın renginde mat bir göz farıyla doldurun. Asla siyah değil! Sadece derleyip toplamanız gerekiyorsa bir kaş şekillendirme jeli kullanın ve lütfen asla kalıcı makyaj yaptırmayın, natürel durmaz. Göz kalemi de çok önemli. Bütün göz çizgisi boyunca sürün ve gözün doğal çizgisi dışına çıkmaya çalışmayın çünkü gerçekçi görünmez. Ben şahsen jel göz kalemine bayılıyorum, uzun süre dayanıyor, uygulaması kolay ve renkleri mükemmel. Eğer gözünüzün altına göz kalemi sürmek istiyorsanız, bunu asla üst kısma da sürmeden yapmayın. Üst ve alt çizgiyi mutlaka gözün dış kenarında birleştirin. Rimel ise çok genç ya da çok açık bir sarışın değilseniz -onlar kahverengi tercih edebilir- her zaman için siyah olmalı.

ÜRÜN MARKET

Dolgun ve parlak dudaklar

Türkiye’de üretilen ilk ve tek yerli marka unvanına sahip Lipojen bakım ve dolgunlaştırıcı ruj, şeffaf, kahve, pembe ve kırmızı olmak üzere dört farklı seçeneğiyle beğeniye sunuluyor. İçeriğindeki doğal tri-peptid’ler ile dudak yapısında var olan kolajen dokuları artırarak dudaklara hacim kazandırıyor, kontör çizgilerini belirginleştiriyor ve dudak kırışıklıklarının görünümünü azaltıyor. Fiyatı 39.00 YTL.

Saç şekillendire sanatı

Wella, yumuşacık saçlar ve hareketli katlar isteyenler için "High Hair" koleksiyonunu piyasaya sürdü. Koleksiyondaki şekillendirici iksir ve yapılandırıcı saç spreyi sayesinde, saç şekillendirmek zor bir iş olmaktan çıkıyor.
Yazarın Tüm Yazıları