Yüzündeki benin olayım

Ünlü top model Cindy Crawford, dudağının kenarındaki beniyle tanındı.

Benini aldırmamak için direndi ve o ben ünlü modelin sembolü haline geldi. ‘Yerli Cindy’ Tülin Şahin de yüzündeki beniyle dikkat çekti. Onların ki doğal, ama endişe etmeyin yapay benler de çok moda! Üstelik yapımı da çok basit.

Yüzümüzdeki benler, aslında en önemli karakteristik özelliklerimiz. Ancak zaman zaman etkili bir görünüm için siyah göz kalemleriyle de yüzümüzün istediğimiz bölgesinde yapay ben yapmak mümkün.

Şu sıralar çok moda olan bu benler özel gecelerde dikkatleri üzerinize çekmek için ideal. Sadece bir geceliğine özel, ancak gerçeği kadar etkili ve dikkat çekici ben yapabilmenin küçük sırları var.

Bunlardan bir tanesi sıvı eye-liner’larla uygulanabilenler. Eye-liner’ı dik bir şekilde yüzünüzün belirlediğiniz noktasına bastırın ve hafifçe sağa sola çevirin.

Böylelikle elde ettiğiniz renk hem belirgin bir görünüm kazanacak hem de size otantik bir hava katacaktır. Daha sonra beninizin kalıcılığını artırmak için transparan bir pudrayla sabitleyin.

Gerçekçi benler için...

Dünya podyumlarında özellikle modacı Karl Lagerfeld’in tercih ettiği yapay benler, kırmızı elmacık kemiklerinin üzerinde yoğunlaşıyor. Japon tasarımcı Yohji Yamamoto da beni seksi ve baştan çıkarıcı bulan ve modellerinde sıkça kullanan isimler arasında.

Göz kalemi önemli

Açık renk kaşlarınız varsa açık kahve, siyah kaşlara sahipseniz istediğiniz benler için koyu kahve tonlarındaki göz kalemlerini tercih etmelisiniz. Dikkat çekici benler içinse rahatlıkla siyah göz kalemlerini kullanabilirsiniz. Ben için en doğru yer elmacık kemiği ya da dudak çevresidir.

TEKNOLOJİK DOKUNUŞLAR

Vücut bakımında yeni nesil bakım kremleri ve yüksek teknolojili yüz bakımları, kadınların akıllarını başlarından alacak kadar etkili içeriklere sahipler.

Günümüz teknolojisiyle üretilen vücut losyonlarının, sütlerinin ya da peeling’lerinin cildin sadece pürüzsüz görünmesini sağlamaktan çok öte yararları bulunuyor. Kimileri cilde gerginlik kazandırırken, diğerleri pigment lekeleri üzerinde etkili oluyor. Bazıları da hücrelerin yenilenme sürecini hızlandırıyor.

Bu arada markaların birçoğunun ortak özellikleri arasında cildi yoğun nemlendiren ya da yumuşaklık etkisi verenleri unutmamak gerekiyor. Bir de tümünün cilt üzerinde yüzde yüz etkili olduğunu...

ÜRÜN MARKET

YAZ ÖNCESİ BRONZLUK

Bronz bir tene sahip olmak artık çok kolay. Güneşin ve solaryumun zararlı ışınlarına maruz kalmadan bronz bir tene sahip olmak isteyenler ceviz yağından üretilen Spraysun ile anında kalıcı ve sağlıklı bronzluğa kavuşuyor. Amerika ve İngiltere’de satış rekorları kıran ürün, güzelliğine düşkün Türk tüketicisiyle ise Mart ayından itibaren buluşmaya hazırlanıyor.
Yazarın Tüm Yazıları