Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Yüzümüzü yeşile dönüyoruz

Bu hafta da evin içinde kalamıyor; kendimizi güneşe ve yeşile adıyoruz.

Bahçe mobilyaları ve aksesuarları Mobilya kategori yöneticisi Fatih Aktürk, bu sezon bahçe ve balkonlarımızda hangi malzeme ve renkleri kullanacağımız hakkında ipuçları veriyor.

Yazın gelmesiyle bahçede geçirilen zamanlar uzuyor. Sabah kahvaltısının ardından güne başlarken üzerine sere serpe yayıldığımız masa ve sandalyeler, günün rehavetini atabileceğimiz farklı tasarımdaki oturma grupları ve şezlong sefaları için rotamızı bu hafta Mudo Concept’e çeviriyoruz. Mudo Concept mobilya kategori yöneticisi Fatih Aktürk, yeni sezonun bahçe trendlerini şöyle anlatıyor:

Bu sezon bahçelerimize hangi renkler hákim olacak?

Bu sezon bahçe mobilyalarımızda, gerek hasır grupta gerek sentetik mobilyalarda hatta ahşap modellerde natürel, beyaz gibi klasik renklerin haricinde koyu gri, siyah, kahverengi gibi koyu tonları da bolca göreceksiniz. Ayrıca turuncu, yeşil, sarı, açık mavi gibi canlı renkler de mevcut.

Mudo’nun bu yılki koleksiyonunun geçtiğimiz yıllarda çıkan koleksiyonlardan farkı nedir?

- 2008 İlkbahar-yaz sezonunda koleksiyonun kolay temizlenebilirliği, suya ve güneşe dayanıklılığından dolayı dış mekánlarda sentetik rattan modellerin sayısını daha da artırdık. Daha geniş sofa ve oturma grupları, daha modern formlu koltuklar, daybed’ler, şezlonglar, duşlar ekledik. Balkonlar, verandalar, bahçelerde kullanılabilecek ahşap, çelik masa sandalye takımları, ferforje mobilyalar temin ettik. Bunların yanı sıra alüminyum-tik, alüminyum-sentetik-rattan gibi kombinasyonlardan imal edilen ürünler de yeni koleksiyonumuzda yer alıyor.

Malzemelerde ne gibi farklılıklar var?

- Sentetik mobilyalar ve özellikle siyah renk 2008’de ön plana çıkıyor. Bahçe mobilyaları klasik kalıplarından çıkıp daha modern formlara bürünüyor. Dört mevsim hava şartlarına dayanıklılık, kullanım kolaylığı, şık görünüş gibi birçok iyi niteliği bünyesinde barındıran bir ağaç olmasından dolayı tik ürünler yine mevcut, ancak birçok modelde bu şık ağaç, alüminyum, çelik aksamlarla kombinleniyor. Doğal malzemelerden imal edilen mobilya gruplarında da Kubu adı verilen, özellikle Güneydoğu Asya bölgelerinde yetişen bir ağacın dallarından örülen, grimsi yeşil renkteki modelleri görüyoruz.

Bu sene en çok ilgi gören ürünleriniz neler?

- Farklı formlardaki sentetik rattan modüler oturma grupları dış mekánlar için ideal, değişebilen şekilleri sayesinde müşterilerimiz istedikleri gibi birleştirebiliyorlar. Yine sentetik veya doğal rattan koltuk ve sehpa setlerimiz, farklı ebatlarıyla hem geniş mekánlar hem de balkon gibi kısıtlı alanlar için uygunluklarından dolayı ilgi gören ürünler arasında. Ahşap grupta tik oturma setleri, tik masa ve sandalye setleri, kameriyeler, lounge sofalar şık görüntüsü ve dış etkenlere dayanıklılığından dolayı tercih ediliyor.

Evde spa keyfi

Hayatın kaynağı sudan ve doğadan ilham alan Vanucci tasarımları ile banyolar yeniden tanımlanıyor. Her biri doğadan esintiler taşıyan tasarımlardan Flutto serisi, ayna, tezgah ve dolaplarındaki dalga hareketi ile suyu yorumlayarak insana "spa" hissi verirken, bambudan satine cevize, dumanlı karaçamdan pelesenge uzanan ahşap seçenekleriyle de doğadaki huzuru evinize taşıyor. Size de sadece tütsülerinizi, mumlarınızı ve dinlendirici müziğinizi hazırlayıp kendinizi "su ile gelen iyiliğe" bırakmak kalıyor.

Ahşap görünümlü seramik

Strüktürlü yüzeyi sayesinde doğal ahşap görünümüne en yakın seramik karo olan Kalewood Serisi, yedi farklı ebadı ve zengin renk skalasıyla doğal ahşap kullanılan her alana ve dış mekanlara uyum sağlıyor. Ormanların azaldığı, dünyanın çölleşmeye doğru gittiği, karbondioksit dengesini bozarak sera etkisi yarattığı, ekolojik dengelerin bozulduğu yönündeki savlara karşı Kalewood yapı malzemeleri sektöründe doğayla dost bir konumda yer alıyor.

Eğlenceli duvarlar

Hollanda kökenli Onzself markası, ünlü tasarımcıları Claudia Drübe ve Astrid Nieuwenburg ile duvar kağıtlarında farklılık yaratarak bunu ürün çeşitlerine yansıtıyor. Özellikle çocukların odası için eğlenceli ve trendy tasarımlar sunan Onzself, 2006 yılında çocuk duvar kağıdı tasarımında Kek Trend ödülünü kazanmıştı. Tel: 0.212.274 01 11.
Yazarın Tüm Yazıları