Yüzmeyi çok sevdiler

Güncelleme Tarihi:

Yüzmeyi çok sevdiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2016 10:42

Yüzmeyi çok sevdiler

Haberin Devamı

BAYRAKLI Belediyesi’nin engelliler için düzenlediği yüzme kursunda, engelli vatandaşlar keyif dolu dakikalar yaşıyor. Eğitmenler eşliğinde ilk kez yüzme deneyimi yaşayan engellilerin, mutluluğu ise görülmeye değerdi.

Bayraklı Belediyesi, engelliler için proje üretiyor, onların yüzlerini güldürüyor. Yüzmesi sakıncalı olmayan tüm engelli vatandaşın yüzme kursu dolup taşıyor. Kurs boyunca keyif dolu anlar yaşayan, toplumsal hayata katılan ve aynı zamanda spor yapan engelliler, cumartesi ve pazar günleri 09.00-10.00 saatleri arasında Bayraklı Belediyesi yüzme havuzuna akın ediyor. İlk kez yüzme deneyimi yaşayan engellilerin, eğitmen ve cankurtarandan oluşan görevli ekipler yardımıyla havuzla buluştuğu anlar renkli görüntülere sahne oluyor. Engelli kursiyerlerin mutluluğu adeta gözlerinden okunuyor.

Bayraklı Belediyesi yüzme havuzundan engelli vatandaşlar ücretsiz faydalanabiliyor. Havuza gelen engelliler, alanında uzman eğitmenler eşliğinde hem yüzmeyi öğreniyor hem de gönüllerince eğleniyor. Su içinde yapılması gerekenler konusunda ayrıntılı bilgilendirilen engelliler temel egzersiz hareketleri ve yüzme tekniklerini eğitimlerden uygulamalı olarak öğreniyor.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, her zaman engellilerin yanında olduklarını belirterek, “Engelli kardeşlerimiz için çok sayıda projemiz var. En önemlisi de onlar için bir merkez kurduk. Merkezimiz, engellilerin her türlü sorunuyla ilgileniyor. Bizim için önemli olan engellilerin sosyal hayata katılmaları. Bunun için yoğun bir uğraş veriyoruz. Bu kapsamda da yüzme havuzumuz hafta sonları belli saatlerde engelli vatandaşlarımız için ayırdık. Kursa katılanlar hem yüzmeyi öğreniyor hem de spor yapıyor. Bundan memnun olduklarını biliyorum. Bundan sonra da belediye olarak onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!