‘Yüzme dersi her öğrenci için zorunlu’

Güncelleme Tarihi:

‘Yüzme dersi her öğrenci için zorunlu’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 12:42

Almanya’da Anayasa Mahkemesi, dini inancı gereği yüzme derslerine girmek istemeyen Müslüman genç kızın talebini reddetti. Yüksek Mahkeme, üç yıl önce yüzme dersleri ile ilgili karar veren Federal İdari Mahkeme'nin kararını onadı.

Haberin Devamı

HESSEN Eyaleti’nde lise eğitimi gören Faslı kız öğrenci, dini inancını gerekçe göstererek yüzme derslerine girmedi. Okul idaresinin, diğer bazı Müslüman kız öğrenciler gibi vücudunun tamamını kapatan haşema ile yüzme dersine girme önerisini de, haşema ıslandığında vücudunun hatlarını gösterdiği gerekçesiyle reddetti. Derslere girmediği için karnesine yüzme dersinin karşısına, en düşük not olan altı yazılınca kız öğrenci dava açtı. Yerel mahkemede davayı kaybedince bu kez Federal İdari Mahkemesi'ne başvurdu. Üç yıl önce konuyla ilgili karar alan Federal İdare Mahkemesi, “Öğretim ve eğitim inanç özgürlüğünün üstündedir” diyerek öğrencinin itirazını reddetti. Yerel mahkemenin kararını onadı. 

Öğrenci bu kararı da Anayasa Mahkemesine taşıdı. Anayasa Mahkemesi de Federal İdari Mahkemesi'nin kararına uydu. Yüksek mahkeme 'öğretim ve eğitim inanç özgürlüğünün üstündedir' görüşünü kabul ederek davayı reddetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!