Yüzelim güzelleşelim

Yüzmek ruhu özgürleştiriyor; aynı zamanda özellikle yaz aylarında vücudun D vitamini üretimini destekliyor.

Haberin Devamı

Vücut için pek çok olumlu etkisi bulunan yüzme sporunda tek dikkat edilmesi gereken nokta, suya girerken güneşin zararlı ışınlarından sakınmak. Bu yüzden mutlaka yüksek koruma faktörlü güneş ürünleri kullanmak gerekiyor.

1- Tuzlu su cildi pürüzsüzleştiriyor
Tuzlu suda cilt yumuşuyor ve pürüzsüzleşiyor. Dokulardaki fazla sıvı cildin derin katmanlarından yukarıya doğru çekilerek atılıyor. Alerjik cilt tipine sahip olanlar için de tuzlu su ideal. Cilt yüzeyinde, tahrişlere neden olabilecek zararlı dış etkenler suyla yıkanıp temizleniyor ve küçük yara izleri mucizevi bir şekilde suyla iyileşiyor.
2- Yüzmek mutlu ediyor
Doğruluğu bilim adamları tarafından kanıtlandı; yüzerek mutlu olmak mümkün... Suda yapılan her türlü spor, stresi yok eden endorfin, serotonin üretimini harekete geçiriyor.
3- Eklem sorunlarına iyi geliyor
Suyun etkisi insan üzerinde sadece psikolojik olarak değil fiziksel olarak da oldukça güçlü. Suyun kaldırma gücü eklem ya da kilo problemi olanların bile yüzmesine olanak tanıyor. Üstelik her iki grupta da yaralanma riski oldukça düşük.
4- Dalga en iyi masaj
Denizdeki egzersiz etkisi şüphesiz havuzda yapılanlardan çok daha fazla. Denizde havuza göre olarak daha kuvvetli ve özenli yüzüyoruz. Sıkça ve uzun sürelerle suda kalmak, doğayla iletişimi de motive ediyor. Denizde hareketsiz olmak mümkün değil. Dolayısıyla masaj etkisi yadsınamaz. Vücudun hareketli oluşu kan dolaşımını ve metabolizmayı hızlandırıyor.
5. Kalori hesaplarından kurtulun
Vücut ısısını korumak için kişi suda hiç hareket etmese bile enerji harcamak zorunda. Sadece bu bile organizmanın yağ yakımına neden oluyor. Onun dışında suda aynı sürede harcadığınız enerji, dışarıda harcadığınız enerjinin iki katı kadar. Ve vücut, tükettiğiniz enerjinin yüzde 35’ini yağ depolarından kullanıyor.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Evde sauna ritüeli

Collistar’ın deniz tuzu, şeker kamışı, baharat ve esansiyel yağların karışımından oluşan vücut peeling’i “Anti Water-Talasso Scrub Gold”, ev konforunda büyülü sauna atmosferini yeniden yaşama fırsatı sunuyor. Ürün, bitki özleri ve deniz suyu ile aromaterapi etkisi sağlıyor, ayrıca anti-water özelliğiyle vücuttaki ödemi atmaya ve incelmeye yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Bu fırsat kaçmaz

Tekin Acar Cosmetics, sadece kendi mağazalarında satılacak özel bir kampanyaya imza atıyor. Shiseido’nun IBUKI serisindeki favorilerinden oluşan 146 TL değerindeki cilt bakım seti, kampanya boyunca sadece 89 TL’ye satılacak. Shiseido’nun cilde yeni bir nefes vaat ettiği yeni teknolojiyle üretilen bu ürünlerini denemek için iyi bir fırsat.

Mükemmel görünün

Transvital’in anti-ageing kremi, göz çevresi bakımı, maske ve anti-ageing göz serumundan oluşan “Perfecting” serisi ciltteki yaşlanma etkilerine karşı savaşan çok etkili, sıra dışı bir formül. Fosfoliditler, seramitler, E vitamini, üzüm çekirdeği ve zeytinyağı özü, formülün içeriğini oluşturuyor. Ürünler gözle görülür şekilde cildi yeniliyor, yeniden yapılandırıyor, nemlendiriyor, koruyor, sıkılaştırıyor. Çizgilerin azalmasıyla cilt daha genç, dolgun ve pürüzsüz görünüyor. Fiyatı 924 TL...

Haberin Devamı

Cildinizde yeni bir nefes

Doğa nasıl kışın sert koşullarına dayanıp bahar gelince zarafetle çiçek açıyorsa, cildin de kendine özgü bir korunma gücü var. Bu güçlü nefes, güzellik ve mükemmelliği beraberinde getiriyor.
Söz konusu nefes Japonya’da Ibuki olarak biliniyor. Shiseido markası da Ibuki serisinin verdiği nefesle hem gece hem de gündüz cildin gençliğini zirveye taşıyor, hızlı hayat koşulları ya da metabolizma tarafından esir alınmasına karşı çıkıyor.
Yeni bir teknoloji
Shiseido bir kez daha cilt biyolojisi konusundaki uzmanlığıyla bir adım öne geçiyor. Ölçülemeyecek kadar küçük ve görünmez etkenlerin cephesinde, bugüne kadar bilinmeyen bir mekanizmayla kozmetik dünyasına yeni bir teknoloji armağan ediyor; şekil hafızalı hücre teknolojisi “Shape Memorizing Cell Technology”...
Bu bilimsel ve kozmetik yeni yaklaşım, cilde yenilenmiş bir canlılık veriyor, nemlenme, mükemmellik ve koruma sağlıyor. Cilt enerjiyle dolarken hayat tarzının zararlı fenomenlerine karşı direniyor.
Güzellik bilimi
Her bir hücrenin Ibuki ritmiyle nefes alması için Shiseido yepyeni bir cilt bakım serisi yarattı. Ibuki serisi formülünden dokusuna, hatta ambalajına kadar bu yeni nefesin izlerini taşıyor. Bakım rutininde cildin nemini korumasına yardımcı olurken “PhytoResist Complex” sayesinde cilt dokusunu mükemmelleştiriyor ve hayat tarzından kaynaklanan dengesizlikleri gideriyor. Bakım serisi, yedi üründen oluşuyor.

Haberin Devamı

Nefesin Hafızası

“Shape Memorizing Cell Technology” olarak adlandırılan biyolojik sistem, Ibuki nefesinin ritmini ve adımlarını tarifliyor.
-Ölü hücreler düzenli olarak doğal yollardan atılıyor. Cildin yüzeyi iyileşerek dengeye kavuşuyor. Kusurlar gideriliyor.
-NMF üretimi iyileşiyor ve nem seviyeleri korunuyor. Artık küçülmeyen hücreler işlevlerini hatırlıyor.
-Baz membran güçleniyor ve dengeli hücre yenilenmesi sağlanıyor.

Saçlarda 70’ler romantizmi

Dikkat, kâkül geri dönüyor! Ama bu kez retro formlarda...

Bu yıl uzun ve farklı kesimli kâkül modellerini ilk kez Emilio Pucci’nin 2014 kış koleksiyonunu sunduğu defilesinde gördük ve beğendik. Ama bunun dışında Jessica Biel, Kerry Washington gibi Hollywood ünlüleri de kâkülün en doğal ve en romantik halini bizlere gösteriyor.
70’lerin bu vazgeçilmez modeli için en önemli kural, saçların öncelikle yuvarlak bir fırça yardımıyla kurutulmuş olması. Mükemmel kıvrıma ancak böyle ulaşabilirsiniz. Daha fazla volüm içinse saçları kuruturken önce öne doğru, sonra sola ve sağa doğru atın. En son kâkülleri düz olarak fönleyin. Hepsi bu kadar...

Yazarın Tüm Yazıları