Yüzde en çok tercih edilen 5 estetik uygulama

Hekim ile hasta arasında iyi bir iletişim kurulmuşsa, estetik operasyonlar mutlulukla sonuçlanır. Burada hastalara düşen çok yüksek beklentiler içinde olmamak, hekimlere düşense onun için en doğal olanı yaratmaktır.

Haberin Devamı

Kadınların yüz bölgelerinde en fazla tercih ettikleri 5 estetik işlem, bu beklentiler doğru karşılandığında kadınların genç ve güzel hissetmelerini sağlar.

Yüzde en fazla tercih edilen 5 estetik işlemi şöyle sıralayabiliriz: “Yüzün orta bölümündeki yüz germe işlemleri, yüzün alt bölgesindeki germe işlemleri, kaş kaldırma operasyonları, gözkapağına uygulanan işlemler ve çeşitli dolgu maddelerinden yararlanılarak uygulanan estetik işlemler.
- YANAKLARDA DERİN KATLAR VARSA: Kadınların en çok şikayet ettikleri konuların başında, yanak bölgelerinde oluşan derin çizgiler ve katlanmalar gelir. Bu çizgiler yüze hem sert bir ifade verir, hem yorgunluk hissi uyandırır hem de kişiyi olduğundan daha yaşlı gösterir.
Yüzün orta bölgesi olarak adlandırdığımız bu alanda yapılacak en etkili işlem, şakak bölgesinde açılacak kesiden endoskopik olarak yanaklara doğru ilerleyip o dokuları yukarı doğru çekmektir. Bu işlem, endoskopların gelişmesi nedeniyle artık son derece güvenli ve etkili bir şekilde yapılabiliyor.
Bu teknik dışında daha basit işlemlerle de orta yüz bölgesini gençleştirmek söz konusu... Örneğin göz kapağı ameliyatlarında yapılan kesilerle de orta yüz bölgesini gençleştirmek mümkün.
- ÇENEDEKİ SARKIKLIKLAR GİDERİLİYOR: Yanakların alt kısmında ve çene kemiklerinin etrafındaki yumuşak dokularda zaman içinde sarkmalar oluşuyor. Bu sarkıklıkları ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırabilmek amacıyla yüzün alt bölgesini kapsayan bir estetik işlem gerçekleştiriyoruz.
Bu işlemde kulak konturlarına uyacak ve kulak kıvrımlarının içinde kalacak şekilde kesiler yapıyoruz. Bu kesileri de gözle görülür bir iz bırakmayacak şekilde gerçekleştiriyoruz.
- KAŞ KALDIRMA İÇİN KÜÇÜK KESİLER YETİYOR: Daha önceden kaş kaldırma için başın üstünden boylu boyunca kesiler açıyorduk. Şimdi saçların içinden yaptığımız küçük kesilerle ve endoskop yardımıyla klasik tekniklerle ulaşılan sonuçlara eşdeğer etkili sonuçlar elde edilebiliyor. Buna “Endoskopik Kaş Kaldırma” diyoruz. Bu tekniğin avantajı, hastaların çok kısa zamanda hiç anlaşılmayacak şekilde günlük yaşama dönebilmesi.
- GÖZ KAPAĞINDAKİ FAZLA DERİLER: Gözkapağı ameliyatlarında, hastanın ihtiyacına göre sarkık cildin fazla kısımları çıkartılabilir, dışarı doğru uzanan yağ dokusu fazlalıkları düzeltilebilir. İhtiyaç halinde bu yağ dokularının yeri değiştirilerek daha alt bölgelere yani çökmüş olan kısımlara doğru ilerletilebilir. Çoğu zaman kaş kaldırma işlemi de eklenerek üst gözkapağında daha ideal sonucu elde etmek mümkün olur.

Haberin Devamı

DOLGU YAPTIR, AYNI GÜN İŞİNE DÖN

Haberin Devamı

Dolgular, çok çabuk bir şekilde hastanın günlük yaşamına dönmesine fırsat veren kısa süreli ve etkili bir işlemdir. Piyasada pek çok dolgu maddesi bulunur ve her birinin farklı emilim süreleri vardır. Dokuların içinde ortalama 8 ay ile 2 yıl arasında kaldıkları söylenebilir.
Botoks ise fazla kasılmış olan adalelerin gevşetilmesi esasına dayalı, ancak etkisi ortalama 4-6 ay süren ve doğru kullanıldığında çok etkili sonuçlar veren bir uygulamadır. En çok kullanıldığı yerler iki kaş arasındaki dik ve yatay çizgiler, alındaki yatay çizgiler, gözlerin alt dış tarafındaki kaz ayağı çizgileri, üst dudaktaki fazla kasılmayla oluşmuş ince dik çizgilerdir.
Bunların her birinde botoks ideale yakın sonuç verir. Ancak dolgu ve botoks yaşlanmayla oluşan sarkıklıklara çözüm getiremez. Çoğu zaman bu işlemler cerrahi ile birlikte kullanıldıklarında sonuç çok daha başarılı olur.

Yazarın Tüm Yazıları