Yüzde 98 engelli fotoğraf sanatçısı

Güncelleme Tarihi:

Yüzde 98 engelli fotoğraf sanatçısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 15:45

Yüzde 98 engelli fotoğraf sanatçısı

Haberin Devamı

İZMİR'de yaşayan 34 yaşındaki ALS hastası Ali Var'ın, Adana'da açtığı fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü.
Yüzde 98 engelli olan Ali Var'ın 'Ali VarSA Engel Yok' adlı sergisi, Fotoğrafya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği'nin (Fotoğrafya) desteği ile Adana Özel Medline Hastanesi Fuaye Salonu'nda izlenime sunuldu. Bir hafta açık kalan sergi, sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi.
25 yaşında ALS teşhisi konulan ve vücudunun birçok organını kullanamadan, tekerlekli sandalyeye mahkum olarak yaşayan Ali Var, fotoğraf sanatçısı Tahir Ün'ün yardımıyla fotoğraf sanatına yöneldi. Ali Var, 2010 yılında ailesiyle birlikte objektif karşısına geçip, ayak başparmağıyla deklanşöre basarak selfi tarzında ilk fotoğrafını çekti. Daha sonra fotoğraf sanatçısı Tahir Ün'ün tekerlekli sandalyesine monte ettiği fotoğraf makinesi düzeneğiyle çalışmalarına devam etti.
Bugüne kadar 8 adet sergi, gösteri ve söyleşiye katılan Ali Var, engelliler için farkındalık yaratmak için ilk kişisel sergisini ise Adana'da sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergide yer alan 23 eser büyük beğeni topladı.
Çalışmalarında kendisine yardımcı olan fotoğraf sanatçısı Tahir Ün, "Ali Var, fotoğrafın ayak başparmağıyla deklanşöre basmak olmadığını biliyor, iyi görmek ve doğru göstermek olduğunun bilinciyle üretiyor. Aklı ve gözleriyle fotoğraf çekiyor. Ali ile çalışmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum" dedi.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!