Yüzde 52’si tamamlanan İstanbul’un yeni havalimanının emekçileri iftar sofrasında buluştu

Güncelleme Tarihi:

Yüzde 52’si tamamlanan İstanbul’un yeni havalimanının emekçileri iftar sofrasında buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 22:59

Yüzde 52’si tamamlanan İstanbul’un yeni havalimanının emekçileri iftar sofrasında buluştu

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) – ARNAVUTKÖY Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan İstanbul 3. Havalimanı’nın çalışanları için iftar sofrası kurdu. İftar programına katılan IGA Proje Koordine Direktörü Barış Gücün,  2015 Mayıs ayında başlayan dünyanın en büyük havalimanı projesiyle ile ilgili, “Bugün itibariyle yüzde 52.5’u tamamlandı. Yaklaşık 27 bin 500 kişiye iş imkânı sağlıyor. Bu rakam bu sene içerisinde 30 bine ulaşacak” şeklinde konuştu.

İstanbul Yeni Havalimanı sahasında gerçekleştirilen iftar programına onlarca havalimanı çalışanı katıldı. İstanbul için büyük bir proje olan yeni havalimanın çalışanları için gerçekleştirilen büyük buluşma, Ramazan’ın birlik, beraberlik ve bereketliliğine uygun bir atmosferde gerçekleştirildi.

“DÜNYANIN EN BÜYÜK PROJESİNE İMZA ATANLARLA İFTAR YAPTIK”

Emekçilerle birlikte iftar sofrasında yerini alan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, şunları söyledi:

“Havalimanı projesi, ülkeyi ve şehrimizi etkileyecek önemli bir projedir. Sadece hava ulaşımı için değil hava ulaşımını destekleyen metro ve diğer kara yolu ulaşım araçlarıyla baktığımızda da Arnavutköy’e çok önemli avantajlar sağlayacak. Burada çalışan arkadaşlarımız dünyanın en büyük projesine imza atıyorlar. Onlar bizim çok değerli misafirlerimiz. Çünkü onların tarihi bir değerleri var. Biz de bugün onlarla iftar sofrasında buluştuk. Bu iftar daveti, 29 günlük Ramazan içerisindeki en önemli iftar davetlerimizden bir tanesidir.”

HAVALİMANI ÇALIŞANLARI İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ

Havalimanı projesinde depo sorumlusu olarak çalışan Şahan Karaca, “Gece gündüz, kar kış demeden hep birlikte çalışıp havalimanını bitirmeye çalışıyoruz. Herkes üzerine düşen görevi fazlasıyla yapıyor. İnşallah alnımızın akıyla havalimanını bitireceğiz” şeklinde konuştu.

İftar sofrasında yer almaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Havalimanı şoförü Musa Şener, “Binlerce insan çalışıyor, herkes buradan ekmek yiyecek. Bize iş imkânı sunan bu proje her anlamda güzel. Ramazanda çalışırken sıkıntı çekmiyoruz” dedi.

“BİZİM ASIL AİLEMİZ BURASI”

Havalimanı İnsan Kaynakları Departmanı görevlisi Mehmet Yılmaz, “Çoğumuz gurbetçiyiz. Ailelerimizden uzak olduğumuz için biraz içimizde burukluk oluyor ama şu an bizim asıl ailemiz burasıdır” ifadelerini kullandı.

Bagaj sistemleri kalite kontrol mühendisi Mustafa Gençkurt, Ramazan’ın hem mental anlamda hem ruhen insanı mutlu ettiğini söylerken, Ramazan’ın huzur ve bereket anlamına geldiğini kaydeden doküman kontrol uzmanı Merve Oysal, Ramazan huzur, bereket anlamına geliyor. Çalışan çalışmayan herkes için Ramazan’ın atmosferinin farklı olduğunu dile getirdi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!