YÜZDE 11 ANKARA YÜZDE 8’İ TURİZM

Ankaralı olmak biraz da, kent bazında ama Türkiye genelini ilgilendiren bir istatistik açıklandığında, içinde Ankara’yı aramaktır.

Haberin Devamı

Ankara’nın tarihi İpek Yolu’ndan miras kalan ticaret geleneği, bu yıl Forbes Türkiye tarafından sekizincisi hazırlanan‘En Zengin 100 Türk’ listesi ile bir kez daha gözler önüne serildi.
Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl en fazla kurumlar vergisi ödeyerek ilk 100 mükellef arasına Ankara’dan da 23 firma girmişti. Bugün ise Forbes’in listesindeki 100 firmadan 11’i, Ankara merkezli firmalar. Diğer deyişle, Ankara adına yüzde 10’nun üzerinde bir başarı söz konusu…
Bu durumu memnuniyetle karşılıyor ve kendilerini kutluyorum.

HEPSİ GURUR KAYNAĞIMIZ

Ülke ekonomisi adına yarattıkları katma değerin toplamı 12 milyardoları aşan Rönesans Holding, MNG Holding, Limak Holding, Akfen Holding, Kiska Holding, Türkerler Holding, Nurol Holding, Özaltın Holding, Güriş Holding, IC Holding ve Gama Holding Ankara’nın ve Anadolu’nun gurur kaynakları. Tekstil, enerji, ulaşım işletmeciliği, ticaret konusunda vaktinde harekete geçme yetenekleri sayesinde Türkiye’nin önde gelen firmalarının arasında yer almalarının yanı sıra, bu 11 firmadan 8 tanesinin turizm yatırımlarının bulunması, biz Ankaralı turizmciler için ayrı bir gurur kaynağı…
Ankara’nın devleri, ülke ekonomisinin istihdam, gelir, vergi ve diğer ekonomik göstergelerde üst seviyelere taşınmasına katkı sağlıyorlar, çevrelerine güven veriyorlar. Forbes Türkiye tarafından açıklanan listenin sektörel dağılımında ise ilk üç sırayı gayrimenkul, enerji ve turizm paylaşıyor. Gayrimenkulde 87, enerjide 86, turizmde 55 ismin bu listede yer aldığını görüyoruz. Ankara’daki firmaların dağılımı da bu listeyle uyumlu bir tablo gösteriyor.

Haberin Devamı

TURİZM İLE KAZANAN KENT

Ankara Ticaret Odası Meclisi ve Meslek Komitelerinde birlikte olduğumuz iş dünyamızın seçkin firmaları, başarılarıyla Anadolu’nun diğer kentlerine cesaret veriyorlar. Ankara’da kurulan resmi ve özel pek çok kuruluşun çoğunlukla İstanbul olmak üzere merkezlerini Ankara dışına taşımalarına karşılık, kentimizde kalmaya devam eden dostlarımızla birlikte, ekonomimize daha çok katkı sağlayacağımıza inanıyorum.
Turizm alanında yaptıkları başarılı yatırım ve işletmelerle Ankaralı firmalar; Türkiye genelinin yanı sıra Ankara’nın ziyaretçi yapısına da katkı sağlıyorlar. İş merkezlerinin Ankara’da olması,iş görüşmeleri yapmak üzere gelenlerin konaklamaları, yapılan toplantılar, turizme ve en önemlisi Başkentimize tanıtım katkısı sağlıyor.
Bizler de iş dünyamızın konuklarını konuklarımız olarak kabul ediyor, turizm sektörü olarak daha iyi imkânlar sunma, Ankara’yı iş dünyasının da tercih edilen şehirlerinden biri haline getirmek için çaba gösteriyoruz.
Üzerinde çalıştığımız ve yakında bu köşeden sizlerle paylaşacağımız yeni organizasyonlarla, kentimize bambaşka katkıları hayata geçireceğimize inanıyorum.
Son olarak…
 ‘Turizmin Başkenti’ olmak abartılı bir hedef,ama turizm ile kazanan kent olmak hayal değil…

Yazarın Tüm Yazıları