Yüz ağrısı deyip geçmeyin

Güncelleme Tarihi:

Yüz ağrısı deyip geçmeyin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2012 00:00

Prof. Dr. Ersin Erdoğan, yüz ağrısı diye adlandırılan “Trigeminal nevralji” hastalığının intihara kadar sürükleyebildiğini belirtti.

Haberin Devamı

YÜZ ağrısı diye adlandırılan “Trigeminal nevralji” hastalığının intihara kadar sürükleyebildiğini belirten beyin cerrahı Prof. Dr. Ersin Erdoğan, yapılacak ameliyatla bu hastalığın yüzde 99 oranında yok edilebileceğini söyledi. Erdoğan, yüz ağrısı hastalığını şöyle anlattı: “Bu sendromda aralıklı olarak hastanın yüzünün bir tarafında ağrı vardır. Yüzün duyusunu sağlayan sinir Trigeminal sinirdir. Yüzdeki sinirlerden birincisi göz ve üzerindeki alın kısmında, ikincisi yanak kısmında ve üçüncüsü de çene kısmında yer alır. Ağrı tek veya birkaç bölümü birden tutabilir. Ağrı genellikle keskin ve şimşek çakar gibi tarif edilir. Kendi kendine başlayabileceği gibi yüze hafif dokunma veya tıraş olma veya diş fırçalama gibi hareketler ağrıyı tetikleyebilir.
Cerrahi diğer tedavi yöntemleri başarısız olduğunda düşünülür. Ağrının sebebi sinire komşu olan damarın her kalp atışı ile sinire vurması olarak tarif edilmiştir. Mikrocerrahi teknikler kullanılarak damarın yaptığı bası ortadan kaldırılır.”

Haberin Devamı

Delirten hastalık

Halk arasında “Delirten hastalık” diye bilinen hastalık yüzünden hastalar intiharı bile düşünür hale geliyor. Erdoğan, “ Ağrı o kadar şiddetli ve ani geliyor ki, yemeden, içmeden kesilenler, hatta nefes aldığında ağrı oluyor diye nefesini tutanlanlar var. Zaman kaybedilmeden müdahale edilmesi lazım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!