Yuva yıkanın yuvası olmazmış gerçekten

Merhaba ablacığım; ben 3 aydır imam nikâhıyla evli bir genç kadınım. Ama sorun şu ki, eşimin ailesinden gizli evlendik...

Haberin Devamı

Eşimin ilk eşinden 4 yaşında bir kızı var, zaten halen onunla nikâhlı. Ve şu an ben de 2,5 aylık hamileyim. Eşimle 3 sene flört ettik. Biliyorum, belki hata yapmış olabilirim ama ne yapayım ki, gönül bu, laf dinletilmiyor.

Şu an eşimin maddi sıkıntıları var. Artık eskisi kadar benimle ilgilenmiyor, beni sürekli kırıyor.

Çok mutsuzum. Büyüklerimizin bir sözü vardır, meğer ne kadar doğruymuş; yuva yıkanın yuvası olmazmış gerçekten... Yine de ben eşimi çok seviyorum ve onu kaybetmek istemiyorum. Çocuğumu babasız büyütmek istemiyorum.

Ne yapmam gerekiyor, ne olursunuz bana bir yol gösterin....
Rumuz: Aşık kız

Büyüklerimizin sözlerini asla yabana atmamak gerekir. Bu veciz sözler yılların tecrübesiyle, birikimiyle dile getirilmiştir. Gerçekten de dikkat ettiğin zaman, bir erkeğin yuvasının üzerine yuva yapmaya çalışanın, onun yuvasını yıkıp da, kendisiyle evlenmesi için mücadele verenin bir süre sonra aynı şeyleri yaşadığı, kendi yarattığı bu yuvanın da kaçınılmaz olarak yıkıldığı görülür hem de çok sıklıkla...

Hadi diyelim ki, sen çok tecrübesizdin, bu adamla imam nikâhıyla evlenmeden önce onun evli olduğunu bilmiyor muydun? Resmi nikâhlı eşin yanında, senin hiçbir hakkın olmadığını da bilmiyor muydun?

Şu anda hamile olduğunu söylüyorsun, sanırım, eğer yasalar değişmediyse, doğacak bebeğinin babasının nüfusuna kaydedilebilmesi için resmi nikâhlı eşinden izin belgesi alınması gerekiyor.

Bence büyük bir hata yapmışsın.

Şimdi de bu adam, iki eşi arasında, hem maddi hem de manevi sıkıntılar yaşıyordur elbette. Belki de senden hevesini almış olabilir. şimdi sana ayrıl desem, olmayacak, ayrılma çocuğunu doğur eşinin boşanıp seninle evlenmesini bekle desem, olmayacak. Ne diyeyim? Keşke bu hatayı yapmasaydın diyorum.

Haberin Devamı

İngilizce öğretmenime aşık oldum ama o yabancı

Sevgili Güzin ablacığım, Ben bir yabancıya aşık oldum. Kendisi benim ıngilizce öğretmenim. Ona karşı bir şeyler hissettiğimi fark ettim. Ama maalesef bunu dile getiremiyorum çünkü ailemin tepkisinden korkuyorum.

O hem yabancı, hem de Hıristiyan. Bizlerse Müslümanız. Ailem bu duruma çok tepki gösterir. Lütfen yardımcı ol ne yapmalıyım? Onu çok seviyorum o da bana karşı boş değil, bunu hissediyorum.
Rumuz: Çıkmaz yol

Haberin Devamı

Sevgili kızım, biliyorum yaşın çok küçük. Senin için bir bakış, bir tatlı söz çok şey ifade eder. Hemen karşındaki insanın da sana karşı ilgi duyduğunu düşünüverirsin. Ama o senin öğretmenin ve sana eminim genç ve sevimli öğrencisine şefkatle yaklaşmanın dışında bir ilgi duymuyordur.

Ona karşı ilginin, genç bir kızın, çok beğendiği, öğretmenine karşı duyduğu hayranlıktan öte bir şey olmadığını düşünüyorum.

Müslüman olmaması ya da yabancı olması sorunlarından önce, bence bunları düşünüp, olmayacak bir duaya amin dememelisin.

Bu her genç kızın yüreğinde kolaylıkla hissedebileceği çarpıntıyı hayatının aşkı olarak görmekten vazgeçmelisin.

Yazarın Tüm Yazıları