Yusuf Tekin: Mesleki eğitim nicelik olarak gelişti

Güncelleme Tarihi:

Yusuf Tekin: Mesleki eğitim nicelik olarak gelişti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 10:22

MEB ve TÜBİTAK arasında imzalanan ‘Uluslararası Robot Yarışması İşbirliği Protokolü’nde konuşan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, TÜBİTAK'ta devrim niteliğinde reformların yapıldığını ve  Bakanlık olarak mesleki ve teknik eğitimi hem nitelik hem de nicelik olarak geliştirdiklerini ve buradaki insan kaynağının daha rasyonel kullanımı için çok ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

MEB ile TÜBİTAK arasında ‘Uluslararası Robot Yarışması İşbirliği Protokolü’ imzalandı. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin burada yaptığı konuşmada, "Protokolle,  mesleki ve teknik eğitim liseleri daha cazip hale gelecek ve meslek liselerine daha fazla öğrencinin gitmesi sağlanmış olacak. Dolayısıyla, öğrencilerin hem daha iyi yetişmelerini sağlayacak hem de onların bu anlamdaki yetenekleri ve başarılarını ödüllendirebileceğimiz bir süreç olacak" dedi.

"Geleceğe yatırım yapıyoruz"     

TÜBİTAK Başkanı Arif Ergin ise TÜBİTAK'ın büyük bir değişim ve yeniden yapılandırmanın içerisinden geçtiğini ve kurumun bilim ve teknoloji sektörlerini desteklemekle mükellef olduğunu belirtti.     

MEB ile yaptıkları işbirliğinin çok değerli olduğunu belirten Ergin, "Burada kabiliyetine, bilgisine, bakış açısına hatta bir noktasında memlekete karşı ahlaki ve insanı değerlere sahip çocuklarımızı, beyinlerimizi alıp bunları daha üretken, ülkenin geleceğine dair daha faydalı hale nasıl getireceğimizi, TÜBİTAK olarak projelerle, burslarla veya istihdamla bir noktaya taşımanın sorumluluğunu üstlenmiş bulunuyoruz" dedi.     

Haberin Devamı

Ergin, geleceğe yatırım olarak nitelendirdikleri protokolün hayırlı olmasını diledi.     

Girişimci gençler yetiştirilecek     

TÜBİTAK'ın desteğiyle yapılacak robot yarışmasıyla, mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, orta ve yükseköğretim seviyesindeki mesleki ve teknik eğitim öğrencilerinin, bilgi ve becerilerini kullanan, girişimci, bilimsel düşünen, rekabet edebilme bilincine sahip bireyler yetiştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, öğrencilerin, bilgi ve deneyim paylaşımı yapmaları için ortam hazırlanması, toplumda mesleki ve teknik eğitim konusunda farkındalık oluşturulması, endüstriyel otomasyon teknolojileri alanında ve robot teknolojileri konusunda çalışmaların tanıtımının yapılması ve sergilenmesi hedefleniyor.      

TÜBİTAK, protokol kapsamında, üniversitelerin endüstriyel otomasyon, mekatronik, makina ve malzeme mühendisliği bölümü öğretim üyelerinden yarışma jürisini belirleyerek bakanlığa iletecek.     

Haberin Devamı

Bu yıl 11-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında Gaziantep'te 10'uncusu yapılacak uluslararası robot yarışması, "Gaziantep Belkıs-Zeugma" temalı ve "Ahican Belkıs-Zeugma Antik Kentinde" sloganıyla düzenlenecek. Yarışma, temalı robot, çizgi izleyen robot, hızlı çizgi izleyen robot, sumo robot, mini sumo robot, serbest robot, robotino (hareketli robotlar) olmak üzere 7 farklı kategoride düzenlenecek.     

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!