Yusuf skandalı

FENERBAHÇE'nin dünkü rakibi Adanaspor, maddi ve manevi yönden resmen düşmüş bir takım. Uçak ve otel paralarını bir sponsor karşılamış.

Dönüş yolculuğu, para olmadığı için otobüsle olacak. Anlayacağınız para, pul yok, moralmen bitik bir vaziyetteler. Bu şartlarda lige devam ediyorlar. Böyle bir rakip karşısında Fenerbahçe'nin oynadığı futbola bakın, tam anlamıyla içler acısı.

İki tane üst üste pas yok, uzun top atmasını hiç bilmiyorlar. Çünkü hepsi kesici hüviyetinde. Bu iş Aurelio ile falan olacak iş değil. Fenerbahçe'nin bu orta sahayla ve futbol anlayışıyla iyi oynaması mümkün değil. Topu devamlı geriye ve yana oynuyorlar. Ortanın göbeğinde yer alması gereken Kemal, sol bekin önünde oynuyor. Bu nasıl iştir, anlamak mümkün değil. Bir tek Ümit Özat mücadele ediyor. Hoş, onun da fazla bir şey yaptığı yok ya! Ümit Özat demişken, aklıma geldi. Oyundan çıkarken kaptanlık bandını bu sefer yere atmadı, Fatih'e verdi.

Kanatlarda yer alan Serhat ve Tuncay, top durduktan sonra kesinlikle adam geçemezler. Sadece önlerine atarsan birşeyler yapabilirler. Bu adamların önüne uzun top atılmadığı için de haliyle fazla etkili olamıyorlar.

Rakibe mahkum

Fenerbahçe hangi takımla mücadele ederse etsin, rakibine mahkum oynuyor. Çünkü topu kullanamıyor. Adanaspor her ne kadar gol pozisyonu bulamadıysa da, topla daha çok oynayan ve kullanan onlardı. İyi bir forvetleri, en azından kadro dışı olan Necati oynasaydı, Fenerbahçe kalesinde büyük tehlikeler yaratabilirlerdi.

Fenerbahçe, bütün bu kötü oyuna rağmen ikinci golü erken bulsaydı, daha rahat olacaktı. Ama skor 1-0 olduğu için, ‘‘Acaba bir gol yer miyim?’’ korkusuyla hep diken üstünde oynadı. Sadece ilk yarıda üç tane yüzde yüz gol kaçırdı. Hele bir tane Serhat'ın atamadığı pozisyon var ki, akıllara zarar. Şahsi çabasıyla götürdüğü topu, kaleye gönderemedi. Okyanusu geçti, yüzünü yıkarken boğuldu!

Fiks menü!

Takımda topu kullanacak tek adam olan Yusuf, neden hala 60'ta, 65'inci dakikada oyuna giriyor? Lig başlayalı 10'uncu maç oldu, bu adam hala hazır değil mi? Hazırlanamıyorsa da, bu sadece Daum'un hatasıdır. Bırakın 90 dakika oynasın şu adam. Eğer, kendi kabahati yüzünden hazırlanamıyorsa ve disiplinsizse gönderin gitsin. Böyle bir skandal olur mu? Topu kullanacak tek adam oyunda yok. Fiks menü Yusuf 65'te giriyor.

Maçın en güzel hareketi Hooijdonk'tan geldi. Tuncay'a ‘‘al da at’’ diye nefis bir kafa pası verdi, Tuncay da golü yazdı. Hooijdonk kendisi de vurabilirdi ama, daha müsait diye Tuncay'a bıraktı. Aynı pozisyonda Tuncay olsaydı, aynı şeyi yapar mıydı, merak ediyorum.
Yazarın Tüm Yazıları