Yürüyüşte Rio'nun yolu Ayvalık'tan geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Yürüyüşte Rionun yolu Ayvalıktan geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 11:40

- Ayvalık'ta 28 Şubat'ta yapılacak Türkiye Yürüyüş Şampiyonası, milli takıma seçilip Rio Olimpiyatları'na katılma yolunda ilerlemek isteyen sporcular için büyük öneme sahip- Milli takım antrenörü Tatar'ın çalıştırdığı Ayvalık Atletizm Kulübü, Ayvalıkgücü Belediyespor Kulübü ve Küçükköyspor Kulübünden 20'yi aşkın sporcu, yarışlarda başarılı olmak hedefiyle sahilde gece gündüz idman yapıyor

Haberin Devamı


BALIKESİR (AA) - Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 28 Şubat'ta Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yapılacak seçmeleri kazanıp milli takıma alınacak yürüyüş sporcuları, mayıs ayında İtalya'daki Dünya Kupası'nda barajı da geçmeleri halinde Türkiye'yi Brezilya'nın Rio kentinde gerçekleştirilecek olimpiyatlarda temsil edecek.

Spor Toto Türkiye Yürüyüş Şampiyonası, 28 Şubat Pazar günü Ayvalık'ta, yaklaşık 250 atletin katılımıyla büyük ve genç erkekler, kadınlar, yıldız erkeklerde 10 kilometre, yıldız kızlarda 5 kilometre, 16 yaş altı erkekler ve kızlarda 3 kilometre, 14 yaş altı erkekler ve kızlarda ise 2 kilometre mesafelerde yapılacak.

Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü organizasyonunda, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek yarışlar nedeniyle 06 Otobüs Durakları mevkisi ile Sakarya Avcılar Kulübü Kavşağı arası 08.00-13.30 saatlerinde araç trafiğine kapatılacak.

Haberin Devamı

Milli takım antrenörü Sabahattin Tatar'ın çalıştırdığı Ayvalık Atletizm Kulübü, Ayvalıkgücü Belediyespor Kulübü ve Küçükköyspor Kulübünün sporcuları, milli takım seçmelerinin de gerçekleştirileceği yarışlarda başarılı olmak için ilçe merkezinde sahilde gece gündüz antrenman yapıyor.


- "Gelecekte çok daha güzel şeylere imza atacağız"


Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayvalık'tan 20'yi aşkın sporcunun şampiyonada mücadele edeceğini söyledi.

Daha önce yurt içi ve yurt dışında önemli başarılar eden Küçükköy Belediyespor'dan Mert Atlı, Ayvalıkgücü Belediyespor'dan Şahin Şenoduncu ve Özgür Ozan Pamuk'un, 28 Şubat'ta milli takıma seçilip ay-yıldızlı formayla Rio'da yarışma konusunda iddialı olduğunu vurgulayan Tatar, şöyle konuştu:

"Buraya gelecek 250'ye yakın atletin yarışmalarda ter atacağını, burada mücadele edeceğini göreceğiz. Bunlar sırasıyla Avrupa Şampiyonası, Avrupa Milletler Kupası, Balkan Şampiyonası ve Rio Olimpiyat Oyunları'nın seçmesi niteliğinde oluşacak. Özellikle Özgür Ozan Pamuk'u, olimpik daldaki en uzun mesafe olan 50 kilometre yürüyüşe hazırlıyoruz. Önümüzdeki hafta sonu da Ukrayna'da Özgür Ozan Pamuk'un 35 kilometre federasyon deneme yarışı olacak. Şu an iyi durumdayız. Eminim ki gelecekte çok daha güzel şeylere imza atacağız."

Haberin Devamı

Sporculardan Mert Atlı da olimpik kadroda yer aldığını ve Rio'ya gitmeye aday atletlerden olduğunu dile getirdi.

Öncelikli hedefinin Ayvalık'ta milli takıma seçilmek olduğunu anlatan Atlı, "Ondan sonra da olimpiyat barajını geçip olimpiyatlarda yarışmak istiyorum" dedi.


- İtalya'da barajı geçmeyi hedefliyor


Olimpik daldaki en uzun mesafe olan 50 kilometre yürüyüşe hazırlanan Özgür Ozan Pamuk ise 5 yıldır gençler ve büyükler kategorilerinde Türkiye'yi yurt dışında temsil ettiğini belirtti.

Ayvalık'taki şampiyonada 10 kilometrelik milli takım seçmesi yapılacağı bilgisini veren Pamuk, şunları kaydetti:

"Burada iyi bir yarış geçirmeyi umuyorum. Antalya'da 3 ay süren kampımız güzel geçti. Bu sene bir değişiklik yapıp 50 kilometreye hazırlanıyoruz. Bizim için zor bir dönem oluyor ama ilk olarak uzun zaman sonra 50 kilometre yürüyecek ilk koşucu olacağım. İnşallah emeklerimin karşılığını bu 35 kilometrede göreceğiz. Sonra da mayıs ayında İtalya'daki Dünya Kupası'nda 50 kilometrede olimpiyat barajını geçmeyi hedefliyorum. Pazar günkü yarışlar için çok iyi hazırlandık. Bu yarışa hem mental hem de fiziksel olarak hazırız. Elimizden geleni yapacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!