Yürüyüşe ‘dayatmacı’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Yürüyüşe ‘dayatmacı’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Recep Tayyip Erdoğan, ‘‘Cumhuriyet ve Demokrasi’’ panelinde, ‘‘Dayatmacı anlayışla bu toplumu daha fazla germeyin’’ diyerek ‘‘cumhuriyet yürüyüşü’’nü eleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanlığınca düzenlenen ‘Cumhuriyet ve Demokrasi’ panelinde, dün yapılan cumhuriyet yürüyüşünü eleştirdi. Erdoğan, ‘‘Biz dayatmacı anlayışla bu toplumu daha fazla germeyin, bu milletin hakkı olan özgürlükleri verin diyoruz. Onlar salla bayrağı diyorlar. Biz parti kapatarak seçilmiş siyasileri cezalandırarak, insanların düşünce özgürlüklerini yok sayarak bir yere varamazsınız diyoruz, onlar bayrakları daha hızlı sallayın diyorlar’’ dedi. Panelde konuşan BBP Milletvekili Mehmet Ekici de dünkü yürüyüşü eleştirerek, ‘‘İnanca saygı yürüyüşünün karşılığı bugün yapılan yürüyüş değildir’’ dedi.

ÜLKE, BOŞLUKTA ASILI GİBİ

Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi'nde FP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Yalçıntaş'ın yönettiği panele, FP Milletvekili Mehmet Ali Şahin, BBP Milletvekili Mehmet Ekici, Prof. Hüseyin Hatemi ve Doç. Mümtazer Türköne katıldı.

Tayyip Erdoğan, Türkiye'de cumhuriyet ve demokrasi kavramlarının sıkça tartışıldığını söyledi. Demokrasinin ülke boşluğunda asılı gibi durduğunu, halktan kopuk yönetimin cumhuriyeti fazilet olmaktan çıkardığını, sandıktan çıkan millet iradesinin ya darbeyle ya da başka yöntemlerle yok sayıldığını söyledi. Erdoğan, ‘‘Biz şiir okuduğumuz için siyasi hayatımızı bitirmeyi hedefleyen ağır bir ceza aldım. Cumhuriyetin 75'inci yılında aldığım ceza, bu ülkede egemen siyasi statükonun rengini göstermesi bakımından ilginçtir. Bu hikaye burada bitmemiştir.’’

Erdoğan, seçimle ilgili tartışmaları da ‘‘Seçimler ne zaman yapılacak dediğimizde ortaya edeben söyleyemeyeceğim, ‘nokta nokta' yapı ortaya çıkıyor’’ diye değrlendirdi.

BBP Milletvekili Mehmet Ekici ise cumhuriyeti koruma ve kollama görevinin sadece Türk Silahlı Kuvvetleri’na ait olmadığını belirterek, ‘‘Cumhuriyeti korumak, bir hafta önce yapılan yürüyüşe alternatif diye takdim edilen bugünkü yürüyüş ve bayrak sallamakla olmaz. Onu amigolar yapıyorlar’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!