Yürüyüş için en iyi 5 rota

Güncelleme Tarihi:

Yürüyüş için en iyi 5 rota
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2016 15:03

Şehirlerdeki en iyi yürüyüş rotaları listesine Ankara’dan 5 nokta girdi.

Haberin Devamı

Alanında uzman rehberlerden oluşan büyük jüri, şehirlerdeki en iyi yürüyüş rotalarını seçti. Saffet Emre Tonguç, Serhan Güngör, Ayça Kesici, Murat Yankı, Mert Taner, Fatoş Dilek, Güngör Etem Öztürk, Sedat Bornovalı ve Adnan Düven’den oluşan jürinin listesine, Ankara’dan 5 rota girdi.

1) Bütün şehre tepeden bakacağınız Ankara Kalesi ve çevresindeki müzelere bir gün ayırın. Geçirdiği restorasyonla baştan başa yenilenen Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Çengelhan Rahmi Koç Müzesi ve Erimtan Müzesi’ne giderek sanat ve tarihe saatlerce süren yolculuk edin.

2) Atatürk’le mektuplaşarak başkente yeni bir çehre kazandırmak üzere gelen mimar Giulio Mongeri’ninin eserlerini keşfedin. Birinci Ulusal Mimarlık Dönemi eserleri Ziraat Bankası, Tekel Başmüdürlüğü ve Osmanlı Bankası ilk akla gelen adresler.

3) Anıtkabir ziyaretinden önce Ulus Meydanı’ndan geziye başlamak Zafer Anıtı ve 1. TBMM (Kurtuluş Savaşı Müzesi) ve 2. TBMM Cumhuriyet Müzesi’ne gidin. Ardından Gazi’nin Ankara’da ilk konakladığı yapı olan Ankara Garı Direksiyon Binası’na da mutlaka uğrayın.

4) Dış görünümü sade olmasına rağmen ahşap işçiliğiyle içine girdiğinizde etkileneceğiniz Ahielvan Camii ile türünün çok daha görkemli bir örneği olan Aslanhane (Ahi Şerafeddin) Camii’ni gezin. Atpazarı’ndaki antikacı ve turistik eşya dükkânları da bambaşka bir dünyayı barındırıyor.

5) Ulus Meydanı’ndaki Roma Tiyatrosu’nun kalıntılarıyla başlayıp Valilik yönünde ilerleyip İmparator Iulianus Sütunu’nu ve Augustus Tapınağı’nı görmek üzere Hacı Bayram Camii’ne gidiyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!