Yurtta kış

Güncelleme Tarihi:

Yurtta kış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 03:26

- Yoğun kar yağışı ve tipi, Uşak-Ankara ve İzmir karayollarında ulaşımda aksamalara neden oluyor - Dumlupınar mevkisinde karayolları ekiplerinin çalışması sonucu ulaşım Afyonkarahisar istikametine açıldı

Haberin Devamı

UŞAK (AA) - Uşak'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Ankara ve İzmir karayollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Karayolları 25. Şube Şefi Tuncay Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ve tipinin etkisini sürdürdüğünü belirterek, ekiplerin Uşak-Ankara karayolu Dumlupınar mevkisinde yolu açık tutmak için yoğun çaba sarf ettiğini kaydetti.

Dumlupınar mevkisinde 03.00 itibarıyla trafiğin Afyonkarahisar istikametine açıldığını ifade eden Güney, sadece zincirli ve kar lastikli araçların geçişine izin verildiğini, Uşak-İzmir karayolu Yenişehir rampaları mevkisinde de ulaşımda aksamalar yaşandığını söyledi.

Güney, kar yağışı ve tipinin yanı sıra bölgede buzlanmanın da görüldüğüne dikkati çekerek, "Ekiplerimiz sabaha kadar görev başında olacak. Sürücülerden tek isteğimiz zincirsiz olarak yola çıkmamaları. Banaz'da oluşan araç kuyrukları şu an itibarıyla azaldı. Ancak yağış şiddetli şekilde devam ediyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu arada, akşam saatlerinde kapanan Eşme-Denizli karayolunun yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!