Yurtta efendilik dünyada efendilik

Güncelleme Tarihi:

Yurtta efendilik dünyada efendilik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 07:05

Çocuk esirgeme yurdunda kalan küçüklere ‘efendilik eğitimi’ verilecek. Eğitim kapsamında çocuklara iyi anne-baba olmak, adabımuaşeret kuralları, eşe iyi davranmanın yanı sıra dua etmek de öğretilecek.

Haberin Devamı

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çocuk esirgeme yurtlarında korunma ve bakım altında bulunan çocuklara yönelik ‘Değerler Eğitimi Programı’nın ayrıntıları ortaya çıktı.

İlk olarak Bursa ve Karabük’teki yurtlarda kalan çocuklara verilecek eğitimden olumlu geri bildirim alınması durumunda, program yurt çapında genişletilecek. Uzmanların vereceği eğitimlerde çocuklara öğretilecek konu başlıkları şöyle:

BEDENİNE SAYGI

“Allah sevgisi, peygamber sevgisi, Kuran’ı Kerim, batıl inançlar, tatlı dil ve güler yüz, paylaşma ve yardımlaşma, gıybet etmeme, zararlı alışkanlıklar ve madde bağımlılığı, mahremiyet bilinci, emanet bilinci, çevre bilinci, temizlik, ibadetin kazandırdıkları, ümitvar olma, dua, şükür, hoşgörü, alçakgönüllülük, adil olmak, olumlu düşünme, çalışkanlık, kanaatkârlık, sabır, sorumluluk, affetmek ve affedilmek, sağlıklı yaşam, merhamet, saygı, sevgi, temel ilmihal bilgileri, kul hakkı ve kendi bedenine saygı.”

Haberin Devamı

Okullarda da okutulabilir

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Gürcan, devlet bakımında olan çocukların daha kaliteli yetişmesi gerektiğini düşündüğünü belirterek, “Biz buna ‘efendilik programı’ diyoruz. Yani hanımefendilik, beyefendilik programı. Oturma kalkmadan tutun da bir erkeğin ve bir hanımın sahip olması gereken nezaket kuralları” değerlendirmesinde bulunmuştu. Gürcan, programı çok beğendiğini, bazı okullarda da uygulanabileceğini söylemişti.

BAKMADAN GEÇME!