Yurtlu kızlara güvenli refakat

Güncelleme Tarihi:

Yurtlu kızlara güvenli refakat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2015 23:40

yurtkur, Cevizlibağ kız öğrenci yurdu öğrencilerinin yolda sürekli uğradıkları tacizler üzerine harekete geçti: Kız öğrencilere ‘taciz yolu’ boyunca güvenlik görevlileri refakat edecek, yurt kapılarına parmak izi sistemi gelecek...

Haberin Devamı

İstanbul Zeytinburnu’ndaki Cevizlibağ kız öğrenci yurdundaki öğrencilerin, yurda giden yolda tacize uğradıklarını ilişkin şikayetleri, yeni önlemleri gündeme getirdi.

Yazarımız Ayşe Arman’ın da dünkü köşesine taşıdığı şikayetler üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, uzun süredir ‘baş ağrıtan’ konuya çözüm getirmek için harekete geçti.

Güvenlik görevlilerine, kız öğrencilere yol boyunca refakat etmeleri talimatı verildiğini açıklayan YURTKUR yetkilileri, Hürriyet’e şu açıklamayı yaptılar:

“KIZLARA POZİTİF AYRIMCIYIZ”
“Öğrencilerimizin yüzde 60’ı kız. Bu anlamda hep pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Yurtlarımızda kuaförden terziye, spor salonlarından görüntüleme (fotokopi) merkezlerine kadar pek çok kolaylık sunuyoruz. Her gün 8 liralık yemek yardımımız var. En pahalı yemeğimiz 4.8 lira. 24 saat sıcak su ve internet imkânı var. Çalışmaya başladıklarında ödeyecekleri ayda 400 liralık kredi veriyoruz.”

Haberin Devamı

KAMERALAR İZLEYECEK
“Öğrencilerimizin güvenliği bizim için çok önemli. İstanbul’da yaşanan olay sokakta gerçekleşmiş. Bu sorunun çözümü için emniyet ile işbirliği içindeyiz. Bundan sonra yurtlarımızın dışını izleyen dış kameralarımızda, öğrencilerimizi rahatsız eden bir durum ile karşı karşıya kalırsak güvenlik personeli öğrencilere yurtlarına kadar refakat edecekler.”

PARMAK İZİ UYGULAMASI
“Güvenliği artırmak için parmak izi yöntemini de tüm yurt geneline yaygınlaştırıyoruz. Bu yöntemle yurda giren kişi parmağını kapıya göstererek içeri giriyor ve kapı bu şekilde açılıyor. Yabancılar yurtlara adım atamıyor.”

BÖLGE MÜDÜRÜ: KAPI AÇILACAK

YURTKUR İstanbul Bölge Müdürü Cemil Bağlama, Cevizlibağ’daki Atatürk Öğrenci Yurdu’na giden yolda kız öğrencilerin taciz şikâyetlerine ilişkin, şu bilgileri verdi: “Zeytinburnu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi de izin verecek, minibüs durağını oradan kaldıracaklar. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’la görüştük, minibüs durakları ile bankamatikler arasında bir kapı açılacak. Hepsini kızımız gibi görüyoruz. Minibüsçü esnafının hepsi değil ama aralarında belki nahoş tavırlarda bulunanlar var. Onlarla ilgili de tedbirlerimizi aldık. Emniyetin aldığı tedbirler var.”

Haberin Devamı

BAKAN: BENİM DE İKİ KIZIM VAR

Gençlİk ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç da, Hürriyet’e, İstanbul Cevizlibağ’daki kız öğrenci yurdundaki kızların isteği üzerine yurda ikinci bir kapı açılacağını belirtti. Kılıç, “Benim de iki kızım var. Evlerinden uzaktaki kız öğrencilerin rahatsızlıklarına duyarsız kalamam. O kız öğrenciler bizlere emanet. Kapı en kısa zamanda açılacak” dedi.

20 EKİM’DE TALİMAT VERİLDİ

Bakan Kılıç adına da, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan özetle şu açıklama yapıldı: “Haberde yer alan iddiaların bakanlığımıza intikal etmesinin ardından Bakan Sayın Akif Çağatay Kılıç duruma hemen müdahale etmiş ve iddiaları bizzat yerinde inceleyerek, kız öğrencilerin talebi doğrultusunda ikinci kapının açılması talimatını vermiştir. 20 Ekim tarihli yazı ile İstanbul Valiliği’ne öğrenci giriş kapısı yapılması talimatı verilse de, bürokratik işlemler uzamış ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi onayı kalmıştır. Sayın Bakan ikinci kapı talimatı vermekle kalmamış, öğrencilerin talebi doğrultusunda gerekirse yurdun duvarına yolu aydınlatılacak şekilde projektör konulması talimatı vermiştir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!