Yurtdışındaki alıcılardan fiyat indirimi talebi

Güncelleme Tarihi:

Yurtdışındaki alıcılardan fiyat indirimi talebi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 11:28

Yurtdışındaki alıcılardan fiyat indirimi talebi

Haberin Devamı

EGE Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, ilk 8 ayda Türkiye genelinde 1.4 milyar dolarlık taze meyve ve sebze ihracatının yapıldığını belirterek, Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri fırsat bilen yurt dışındaki alıcıların fiyatlarda indirim talep ettiğini söyledi.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nin faaliyetleri ve güncel ihracat rakamları hakkında bilgi veren Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Türkiye genelinde taze meyve ve sebze ihracatının ocak-ağustos döneminde 1.4 milyar dolar, meyve ve sebze mamulleri ihracatının 1 milyar dolara ulaştığını anlattı. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği olarak ocak-ağustos döneminde ise bir önceki yıla göre taze meyve sebze ihracatının yüzde 35 artarak 115 milyon dolar olduğunu ifade eden Hayrettin Uçak, "Meyve sebze mamulleri ihracatımız ise yüzde 7’lik artışla 374 milyon olarak gerçekleşti. Bu rakamların hak ettiği seviyelere ulaşması için canla başla çalışıyoruz. Taze meyve sebze ihracatımızı başta Rusya, Almanya, Romanya, Ukrayna, İtalya olmak üzere dünyanın 70 ülkesine gerçekleştiriyoruz. Yaş meyve sebze ürünlerinin uzak pazarlara ulaşması için hava kargo konusunda çalışmalar yaptık. İhracatımızı artırmaya yönelik uluslararası çalışmalarımız da son hızıyla devam ediyor, geçen hafta Hong Kong’da gerçekleşen bölgenin en önemli fuarından arkadaşlarımız yeni döndüler, önümüzdeki dönemlerde sektörümüzü Rusya, Çin, Fransa ve Almanya’da katılacağımız fuarlarda en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu olarak üyelerin sorunlarını çözdükleri takdirde bölge ihracatının kendiliğinden artacağını ifade eden Uçak, tüm paydaşlarla bir araya gelerek toplantılar düzenlediklerini açıkladı. Kemalpaşa, Alaşehir, Selçuk, Ödemiş, Ortaca ve Seferihisar ilçelerinde üreticilerin sorunlarını dinlediklerini anlatan Uçak, "Tarım Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı ile birlikte çözüm önerileri bulmaya çalışarak ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunduk. Bu toplantıların devamı gelecek, amacımız her iki ayda bir üretici ve ihracatçıların yoğun olduğu bölgelere giderek onlarla buluşmak ve sorunlarını dinlemek. Bu toplantıların meyvelerini de toplamaya başlıyoruz, üst düzey bürokratlara sunduğumuz çözüm önerileri ile kısa vadede olumlu sonuçlar almaya başladık" dedi.

Türkiye'nin olumsuz bir ekonomik süreçten geçtiğini dile getiren Birlik Başkanı Hayrettin Uçak, yurt dışından birçok alıcının durumu kendi lehine çevirmek için fiyatlarda indirim talep ettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Şu anda ülke olarak olumsuz bir ekonomik süreçten geçtiğimiz açık. Yurtdışından birçok alıcı da durumu kendi lehine çevirmek için fiyatlarda indirim talep ediyor. Hem ihracatçımız hem devletimiz olarak tek bir yumruk olup, bu olumsuz durumdan bir an önce kurtulmak ve yolumuza emin adımlarla devam etmek istiyoruz. Devletimiz de ihracatçının arkasında olduğunu bize hissettiriyor. Tarım Bakanımız Ekrem Pakdemirli’ye, ayrıca Gıda ve Kontrol Genel Müdürümüz Muharrem Selçuk’a istediğimiz zaman ulaşabiliyoruz. Bizleri dinliyorlar, çözüm önerileri üretmemize yardımcı oluyorlar. Sektör olarak bir bütün halde yolumuza devam ediyoruz."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!