Yurtdışı çıkış harçlarına zam gelmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Yurtdışı çıkış harçlarına zam gelmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 13:28

Maliye Bakanı Naci Ağbal gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ağbal yaptığı açıklamada yurtdışı çıkış harçlarının artırılması konusunda bir çalışmalarının olmadığını vurguladı. Şu an yurtdışı çıkış harcı için vatandaşlardan 15 TL tahsil ediliyor. Bu paralar TOKİ’nin bütçesine ayrılıyor.

Haberin Devamı

Yurtdışı çıkış harcının artırılması yönünde kendilerine ulaşan tekliflerin hatırlatılması üzerine Ağbal, bu teklifin İstanbul'daki bir toplantıda geldiğini anlattı.      Teklif sahiplerinin temel yaklaşımının yurt içi turizm hareketliliğinin artırılması olduğunu belirten Ağbal, "Şu anda turizm sektöründe yaşananlar konusunda hükümet olarak çok hassasız.

Sayın Başbakanımız kapsamlı bir eylem planını açıkladı. Biz bunu uygulamaya koyduk. Özellikle ecrimisil ve kira ödemelerinin ertelenmesi konusunda da yasal düzenleme Meclis'ten geçti. Dolayısıyla burada da bir iyileştirme olacak." ifadelerini kullandı. Ağbal, turizm sektöründe ortaya çıkabilecek yeni gelişmeler karşısında da gereken tedbirleri alacaklarını kaydederek, yurt dışı harcı konusunda herhangi bir çalışma yürütmediklerini bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!