Yurt faciasına siyasi tepkiler

Güncelleme Tarihi:

Yurt faciasına siyasi tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 00:10

Adana Aladağ'daki yurt faciasına siyasilerden tepkiler...

Haberin Devamı

ÜLKEYE DEHŞET KÖTÜLÜK 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Sokak aralarında kurulmuş, sağlıksız, istismara açık, güvensiz yerlerde çocuklarımızın heder olup gitmesine göz yummak, ses çıkarmamak, hatta örtülü olarak önünü açmak, bu ülke ve millete yapılabilecek en dehşet verici kötülüklerden birisidir. Türkiye’de körpe yaştaki evlatlarımızın ailelerinden uzakta kaldığı barınma yerlerinin envanteri çıkarılmalı, hangi maksat ve emele dayalı olarak özel yurtların açıldığı acilen değerlendirmeye alınmalıdır. MHP, tehlikeye maruz bırakılan çocuklarımızın yanlarında duracaktır.” 

DERİN BİR ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan: Aladağ’da meydana gelen üzücü olayla hayatını kaybeden evlatlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. İçlerimiz yandı, derin bir üzüntü içindeyiz. Allah bir daha böyle faciaları hiç kimseye yaşatmasın.

İHMAL VARSA TAAMÜDEN CİNAYETTİR
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: Kaza mı, ihmal mi yoksa bir cinayet mi olduğu ayrıca araştırılması gereken olayda hayatını kaybeden çocuklara ve refakatçilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Ders olsun, ders alalım, sorumlular cezalandırılsın ama böyle şeylerin olmaması lazım. Orada bir yangın merdiveni ihmali varsa, bu taammüden adam öldürmekten başka bir şey değildir. Bu şekilde, bu gözle görülmesi lazım. 

UTANDIĞIMIZ BİR SABAHA UYANDIK
CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke: Hepimiz bu sabah kendi çocuklarımızın yüzüne bakarken utandığımız bir sabaha uyandık. Çocuklarımızı teslim ettiğimiz tüm yurtların belli standartlarda olması gerekiyor. Bu acıları yaşayan ve hukuk arayacak olan tüm acılı ailelerin yanında CHP olarak tüm desteğimizle olacağız. Burdan çağrıda bulunuyoruz; bize ulaşın. Devletin yapmadığı denetimi gelin birlikte yapalım. Siz bize şartlara uymayan koşulları iletin, isminize ihtiyacımız yok, sadece nerde olduğunu söyleyin, CHP’nin bütün milletvekilleri devletin yapmadığı bu denetimi sivil denetimle gerçekleştireceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!