Yurt dışından gelip teslim oldular biri 16 diğeri 18 yıl aldı

Güncelleme Tarihi:

Yurt dışından gelip teslim oldular biri 16 diğeri 18 yıl aldı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 22, 2012 00:00

Balyoz davası başladığında yurt dışı görevinde olup, Türkiye’ye dönerek teslim olan bir amiral ve bir Tümamiral de ceza aldı.

Haberin Devamı

NATO Uluslararası Askeri Karargah (IMS) Lojistik ve Kaynaklar BaÅŸkan Yardımcısı iken hakkında yakalama emri çıkartılan ve Türkiye’ye gelerek teslim olan TuÄŸgeneral Hakan Akkoç ile yurtdışında resmi görevde birlik komutanı olarak Türkiye’yi temsil ederken Basra Körfezi’nde görevli iken hakkında yakalama kararı çıkartılan Tümamiral Ahmet Sinan ErtuÄŸrul da ceza alan sanıklar arasında yer aldı. Mahkeme Akkoç ve ErtuÄŸrul’un tutukluluk halinin devamına karar verdi.Â

Haberin Devamı

AKKOÇ’A 16 YIL HAPİS: NATO’daki Mahkeme, NATO Uluslararası Askeri Karargah (IMS) Lojistik ve Kaynaklar Başkan Yardımcısı iken Türkiye’yeb gelerek teslim olan Tuğgeneral Hakan akkoç’u hükümeti ortadan kaldırmaya eksik teşebbüs suçundan 16 yıl hapis cezasına çarptırdı. Akkoç’un tutuklu kaldığı süreyi, verilen ceza miktarını, kaçma şüphesini ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağını dikkate alarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Hakan Akkoç, 55. Mknz. P. Tug. Komutanı (Kırklareli) iken kriterleri uyduğu için, NATO’nun talebi üzerine 2 yıl önce Cumhurbaşkanı, Başbakan ve MSB imzalı üçlü kararnameyle Uluslararası Askeri Karargah (IMS) Lojistik ve Kaynaklar Başkan Yardımcılığı’na atandı. Belçika’da, NATO şemasındaki üç savunma direktöründen biri olarak kordiplomatik görev yapan Akkoç’un ismi, Balyoz davası belgelerinin ünlü EK-A listesinde çıktı. Balyoz şüphelisi, 40’ı muvazzaf general ve amiral 102 subay hakkında çıkarılan yakalama emri üzerine 2011 Şubat ayında Türkiye’ye ifade vermeye geldi. İfadesinde, "Balyoz seminerinin yapıldığı tarihlerde yurtdışı görevindeydim, adımı bu listeye yazanlardan şikayetçiyim" demesine rağmen tutuklandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uzun tutukluluk süreleriyle ilgili konuşmasında "NATO’daki görevini bırakıp gelip teslim oldu. Bu inceliktir" sözleriyle onu işaret etmişti.

Haberin Devamı

ERTUĞRUL’A 18 YIL HAPİS: Yurtdışında resmi görevde birlik komutanı olarak Türkiye’yi temsil ederken Basra Körfezi’nde görevli iken hakkında yakalama kararı çıkartılan ve Ankara’da TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ndeki tedavisini yarım bırakarak teslim olan Tümamiral Sinan Ertuğrul da hükümeti ortadan kaldırmauya eksik teşebbüs suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ertuğrul, tutuklu kaldığı süre, verilen ceza miktarı, kaçma şüphesi ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı gerekçesi ile tahliye edilmedi.

Haberin Devamı

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!