Yurt dışında Türkçe yayını destekleyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Yurt dışında Türkçe yayını destekleyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 18:14

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya’nın Oberhausen kentinde partisinin düzenlediği kapalı salon toplantısında konuştu. AK Parti hükümetlerinin yurt dışındaki Türklerin sorunların çözmek için yaptığı çalışmalardan örnekler veren Başbakan Yıldırım, bazı vaatlerde de bulundu.

Haberin Devamı

“SİZLER, burada, gurbette iyiyseniz, biz de iyiyiz. Siz rahatsanız, biz de rahatız. Siz güvendeyseniz, biz de güvendeyiz. Sanmayın ki sizleri unutuyoruz, bilin ki sizin kalbinizin yarısı buradaysa yarısı da anavatanda, Türkiye’de atmaktadır. Aynı şekilde bizim de kalbimizin yarısı Türkiye’deyse yarısı da burada, sizinle beraber atmaktadır. Unutmayın, asla yalnız değilsiniz. Burada asla yalnız değilsiniz. Sizin arkanızda Türkiye’den 80 milyon kardeşinizin desteği ve duası var. Sizin arkanızda ümmetin desteği, duası var. Sizin arkanızda Başbakanınız Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan var. Sizin arkanızda Türkiye, aziz Türk milleti var. Kendinizi asla yalnız hissetmeyeceksiniz.”

Yurt dışında Türkçe yayını destekleyeceğiz

Haberin Devamı

SİZİN HAKKINIZ ÖDENMEZ

“Sizin hakkınız ödenmez. Türkiye’nin kalkınma tarihi yazılırken sizin ortaya koyduğunuz fedakarlıklar mutlaka tarihe altın harflerle yazılacaktır. Türkiye’nin geleceğinin inşasında aldığınız görev için sizlere şükranlarımı sunuyorum.”
“Yarım asır boyunca burada büyük bir mücadele verdiniz, çok büyük zorlukları aşa aşa bugünlere geldiniz. Bir yandan gurbet ile intibak etmek için büyük çaba harcadınız, diğer yandan özünüzü, değerlerinizi, güzelliklerinizi kaybetmediniz, korumak için büyük bir mücadele verdiniz. Sizin için ne yapsak hakkınızı tam ödeyemeyiz.”

Yurt dışında Türkçe yayını destekleyeceğiz

PASAPORT HARÇLARINI İNDİRDİK

“Bir yandan ülkemizi kalkındırırken, bir yandan da sizlerin beklentilerini, taleplerini gözardı etmedik, gereğini yaptık. Biliyorsunuz, pasaport harçları çok yüksekti, ‘İndirin’ dediniz, indirdik mi? Önceden 5 kişilik bir ailenin pasaporta harcadığı para, neredeyse bir servetti. Dövizle askerlik bedelini altı kat indirdik mi? Mavi kart sahibi gençlerimizin Türkiye’deki devlet dairelerinde çalışmasının yolunu açtık mı? Sizlerin de doğum yardımı, çeyiz, konut hesaplarından faydalanmasını sağladık mı? Türkiye’ye getirdiğiniz arabalarınızın iki yıl süreyle Türkiye’de kalmasının önünü açtık mı? Artık telefonlarınızı Türkiye’de rahatça kullanabileceksiniz.”

Haberin Devamı

TENFİZ ŞARTINI KALDIRDIK

“Biliyorsunuz, burada mahkeme oluyor, aranızda anlaşmazlıklar oluyor. Alınan bu mahkeme kararlarının Türkiye’de geçerli olmasında engeller var. Tenfiz edilmesi lazım. Mahkemeyi kazandığınız halde, sonuçlandığı halde bir türlü sonu gelmeyen tekrar belirsiz bir yola giriyorsunuz. İşte bunu da ortadan kaldırıyoruz. Artık alınan mahkeme kararları da Türkiye’de geçerli olacak, bu çile de sona erecek. Hayırlı, uğurlu olsun.”

Yurt dışında Türkçe yayını destekleyeceğiz

TÜRKÇEYİ ÇOK İYİ KONUŞACAKLAR

“Çocuklarımızı, yükseköğretim boyunca burs ve kredi imkanlarından çok daha fazla yararlandıracağız. Bunun için gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Türkiye’de yükseköğrenim görmek, üniversite okumak isteyen gençlerimize yönelik özel, size has kontenjanlar oluşturacağız. Üniversiteler bünyesinde Türk Diasporası Araştırma Enstitülerinin kurulmasını sağlayacağız. Yurt dışında yapılan her türlü Türkçe yayını sonuna kadar destekleyeceğiz. Böylece yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız Türkçeyi ana dili gibi konuşan gazeteciler olarak yetişecekler, ayrıca yaşadıkları ülkenin dilini de en az onlar kadar güzel konuşan gençlerimiz yetişecek.” 

Haberin Devamı

CEVABI BÜTÜN DÜNYA DUYSUN

Başbakan Binali Yıldırım salonda toplanan partililere “Hazır mısınız?” sorusunu yönelterek, “Öyle bir cevap verin ki, sadece Almanya değil bütün Avrupa, bütün dünya duysun. Türkiye’de 80 milyon kardeşiniz duysun. Sandığa gitmeye, sandıkları patlatmaya hazır mısınız? 9 Nisan’a kadar ev ev kapı kapı kardeşlerimizle buluşmaya, kucaklaşmaya hazır mısınız? Büyük, güçlü Türkiye için var mısınız? İstikrar, huzur, refah için hazır mısınız?” diye konuştu.
Kalabalığın “Evet” diyerek karşılık vermesi üzerine Yıldırım, “Maşallah, Avrupa bu işi bitirmiş. Allah’ın izniyle burada iş tamam. Sandığın rengi belli oluyor. Sandığın rengi ay yıldızlı bayrağımızın rengi. Ayın ve yıldızın rengi burada, onlar bağımsızlığımızın sembolü. Yıldızlar şehitlerimizin bir işaretidir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!